Chris Stoffer

Nieuws

03 oktober 2018 door SGP

SGP verontwaardigd over beperking van giftenaftrek

"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan goede doelen geven. Dat moeten we niet ontmoedigen in het belastingsysteem," zegt SGP-Kamerlid Chris Stoffer.

Vanaf 2023 zijn giften alleen nog aftrekbaar tegen het ‘lage’ tarief van 37 procent. Nu kunnen hoge inkomens – vanaf zo’n 68.000 euro – hun giften nog aftrekken tegen het hoogste belastingtarief van 52 procent.

Stoffer citeert uit het regeerakkoord: 'De vele positieve krachten in onze samenleving van burgers, verenigingen en geloofsgemeenschappen verdienen ruimte.' "Het zijn warme woorden in het regeerakkoord, waar later nog eens aan toegevoegd werd dat 'een versobering van de giftenaftrek geenszins het oogmerk is'. Maar de kiezers worden weer eens bedrogen," vindt het Kamerlid.

"Kerken, cultuurinstellingen, goede doelen; hen wordt geen hart onder de riem gestoken, maar een dolk in de rug. Want wat staat er in het Belastingplan, verstopt in de term ‘grondslagverbreding’? Een ordinaire bezuiniging op de giftenaftrek. Niet langer mogen giften straks tegen 52% afgetrokken worden, maar tegen 37%. Een verschil van 15%!

Deze bezuiniging kan zomaar tientallen miljoenen bedragen. Hoe rijmt de staatssecretaris dit met de toezegging van nog geen half jaar geleden?," wil Stoffer weten. In het Nederlands Dagblad benadrukt Eppo Bruins van de ChristenUnie dat "alleen rijke mensen hier wat van gaan merken en niet de gemiddelde kerkganger".

Reacties

J
Ach iemand die geeft en eerst 52% terugkreeg van de belasting en nu 37% zal er geen sneetje brood minder om nemen.......

De arme weduwe uit de bijbel gaf alles en zeurde er niet over of ze wat terug kon krijgen.
B
Van harte eens Joop en jij weet, waar je het over hebt, bedankt en een hartelijk shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher