Sulawesi ramp

Nieuws

03 oktober 2018 door CAMA zending

CAMA kerk op Sulawesi verwoest door tsunami

Indonesië is opnieuw getroffen door een aardbeving. De aardbeving, 7.5 op de schaal van Richter, veroorzaakte een tsunami die 30 minuten later aan land kwam bij Sulawesi. Een zes meter hoge vloedgolf heeft de stad Palu en omliggend gebieden grotendeels verwoest. Na de recente aardbevingen op Lombok is dit een grote schok voor het land en de lokale CAMA kerken, laat CAMA Zending weten.

De CAMA kerken hebben het zwaar te verduren. Op dit moment weten we dat er van de CAMA kerken drie zwaar getroffen zijn en er één kerk volledig verwoest is. We danken God dat de Indonesische CAMA werkers in veiligheid verkeren, hoewel de verwoestingen aan de gebouwen enorm zijn. CAMA werkers zijn op dit moment bezig de schade te inventariseren en noodhulp te coördineren.

Nederlandse CAMA zendelingen, Peter en Annemarie Dekker, zijn al jaren werkzaam in Makassar, ongeveer 600 kilometer verwijderd van het rampgebied. Ze hebben de aardbeving gevoeld, maar zijn veilig. Komende week vertrekt een CAMA team naar het rampgebied om noodhulp te coördineren en te helpen waar nodig is. Helaas is het niet mogelijk om eerder het gebied te bereiken aangezien de wegen en het vliegveld beschadigd is. De schade is op dit moment niet te overzien.

Pak Andreas van CAMA Indonesië zegt: “De hele stad is verwoest, het herstel gaat lang duren. Gisteren was er plundering in de winkels. De situatie is als in een stad met rellen, zoals oorlog. Schoon water is niet aanwezig. In de hele stad ruik ik de geur van lichamen van mensen die zijn omgekomen. Veel rouwende familieleden. Veel trauma.”

Klik hier om het werk van CAMA op Sulawesi te ondersteunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify