Christenen voor Israël

Nieuws

03 oktober 2018 door Christenen voor Israël

Groeiende belangstelling voor Israël in de kerken

Christenen voor Israël ziet in kerken en gemeentes een groeiende belangstelling voor Israël. Dat baseert de stichting onder meer op het toenemende aantal kranten, brochures en magazines dat besteld wordt voor de jaarlijkse Israëlzondag, de eerste zondag van oktober.

Naast de zestigduizend gezinnen die maandelijks geïnformeerd worden over de actualiteit in Israël, zullen tachtigduizend bezoekers van zevenhonderd kerken en gemeenten op 7 oktober de krant Israël Aktueel ontvangen. Dat zijn er meer dan ooit, en het is een trend die Christenen voor Israël al jaren ziet doorzetten.

Teken aan de wand
De interesse voor Israël neemt toe in Nederland. “Dat is een teken aan de wand”, vindt Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël. “Terwijl binnen de PKN onder theologen steeds meer de discussie oplaait over de vraag of Israël nog wel een plek zou moeten hebben in de christelijke theologie, komen de kerkbezoekers zelf tot een andere conclusie. De liefde voor Israël neemt niet af onder christenen, ze neemt toe!”

Theologische korst
Ds. Willem J.J. Glashouwer reist met de Israëlboodschap de wereld over en ziet een grote belangstelling voor Israël onder christenen. “In het verre oosten bijvoorbeeld. Daar hebben ze niet de theologische korst over zich heen van de vervangingstheologie, die wij hier in tweeduizend jaar christendom ontwikkeld hebben. Ze verheugen zich enorm over de profetieën die in de Bijbel staan, die vandaag voor onze ogen vervuld worden. Hoe kunnen wij dat toch missen?”

Israël, teken van hoop
“In heel veel kerken zijn er gelukkig nog gelovigen met een hart voor het Joodse volk en Israël,” aldus Van Oordt. “Vaak mogen we meemaken dat door hun volharding ook voorgangers en predikanten aangeraakt worden tot voorbede voor Israël. Want dat is uiteindelijk waar het om draait. Dat er vrede, gerechtigheid en waarheid van Jeruzalem mag uitgaan onder het Koningschap van de Messias. Daar hebben de profeten van getuigd, en dat gaat ook gebeuren.”

Lees hier meer over het werk van Christenen voor Israël.

Reacties

A
“Zodra gij nu Jeruzalem door legerkampen omsingelt ziet, weet dan, dat zijn verwoesting nabij is. Laten dan die in Judea zijn, vluchten naar de bergen,.... want dit zijn de dagen van vergelding, waarin alles wat geschreven is, in vervulling gaat.” (Lucas 21) Jezus zei dat met de verwoesting van Jeruzalem, “alles wat geschreven is, in vervulling is gegaan”. Alle profetieën waren in het jaar 70 na Christus vervuld. Er is geen toekomstige terugkeer te verwachten en ook er is geen enkele profetie die nog voor onze ogen vervuld moet worden...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher