Inspiratieavonden

Nieuws

03 oktober 2018 door CGK en GKv

Nieuwe serie inspiratieavonden helpt kerken direct hun website en sociale media te verbeteren

Er is bijna geen kerk meer die niet het belang inziet van een aansprekende website en Facebook-pagina. Maar met een beperkt budget en de inzet van vrijwilligers kunnen veel kerken hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom organiseert het platform Kerk-zijn onlinedit najaar opnieuw gratis, praktische bijeenkomsten om kerkwebsites en sociale media beter, aantrekkelijker en effectiever in te zetten. 

Het is de derde keer dat Kerk-zijn onlinede zogeheten gratis ‘inspiratieavonden’ organiseert. Uit de goedbezochte edities in 2015 en 2106 bleek dat deelnemers vooral behoefte hebben aan concrete tips en adviezen. Daarom bestaat het programma dit jaar uitsluitend uit praktische workshops (o.a. in computerlokalen), zodat deelnemers direct een verbeterslag kunnen maken. De workshops worden o.a. verzorgd door Eric van den Berg, kerkelijk online adviseur en schrijver van o.a. ‘De gids voor online communicatie in de kerk’. 

Alle kerken zijn welkom
‘Kerken hebben een prachtige boodschap’, zegt Erjan van der Linde, lid van de projectgroep Kerk-zijn online. ‘Benut daarom dat online podium en zorg ervoor dat je als kerk op aantrekkelijke wijze present bent.’ Alle Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en ook Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) zijn inmiddels uitgenodigd voor de gratis inspiratieavonden, die op D.V. 30 oktober in Rotterdam en 21 november in Zwolle gehouden worden. Ook geïnteresseerden uit andere kerken zijn van harte welkom. Hiervindt u alle informatie over het verdere programma. 

Nieuwe brochure Kerk-zijn online beschikbaar
Kerk-zijn onlineis een initiatief van de CGK. Het platform geeft kerken gratis tips en adviezen via website, Facebookenblogs. Op de inspiratieavonden presenteert Kerk-zijn onlineeen nieuwe brochure met daarin reflectie, visie en handvaten hoe kerken om kunnen gaan met online media.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher