Halloween

Nieuws

02 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Christenen starten petitie tegen Halloweenfeest Zoetermeer

Vorige week is Ben Besuijen een petitie tegen een Halloweenfeest in Zoetermeer gestart. "Dit idee ontstond vanuit een evangelisatiegroep binnen onze kerk," laat hij weten.

Tegenover het Reformatorisch Dagblad lichtte de initiatiefnemer zijn besluit toe: "Ik zet mijn vraagtekens erbij waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf. Het is al erg genoeg dat dagelijks mensen sterven door oorlog, andersdenkenden in sommige landen worden onthoofd, mensen levend in brand worden gestoken en ook in Nederland bloedige terreuraanslagen worden gepleegd."

Het feest werd gepromoot met een afbeelding waarop te zien is hoe iemand een mes tegen de keel van een vrouw in een bebloede trouwjurk houdt. "Laat ik maar niet beginnen over de geschiedenis van vampieren en heksen," schrijft Ben in de beschrijving van de petitie. "Ook demonen die bij het Halloween feest horen vallen onder een geestelijke wereld dat verder gaat dat onze ogen kunnen zien."

Naar aanleiding van een Facebookpost heeft de man uit Zoetermeer naar eigen zeggen veel haatreacties ontvangen. Om die reden heeft Ben de Facebookpost alleen zichtbaar gemaakt voor vrienden. André Bos, tot voor kort CU-SGP-fractievoorzitter in de Zoetermeerse gemeenteraad, schaart zich achter de petitie. De initiatiefnemer van het Halloweenfeest benadrukt "niets met geloof" te hebben en dat Halloween "gewoon een leuk feest" is.

Klik hier om de petitie te bekijken.

Lees ook: Voormalig satanist in shock omdat christenen Halloween vieren en Halloween: een gezellig feestje voor christenen?!

Reacties

J
Voorlichting geven over hoe en waarom Halloween wordt gevierd is een prima zaak. De meeste ongelovigen, maar ook veel Christenen weten nauwelijks iets over Halloween.

De haatreacties geeft aan dat wij inderdaad als Christenen gehaat zullen worden door de wereld. Het is allemaal voorzegd.

Halloween is niet "gewoon een leuk feest". Helaas zijn velen onwetend. Kwalijker wordt het als mensen bewust onwetend blijven.
Kansloze en ondoordachte actie. Stel dat het lukt (natuurlijk lukt dat niet) en Zoetermeer belet de Halloween, werkt dat dan uit met een gewenst effect? Krijgt ons geloof dan een goede naam? Gaan mensen dan hun heil bij Jezus zoeken? Ze gaan ons alleen maar haten.
A
@Kees, jammer dat je bij voorbaat dit initiatief al verdoemd verklaart, want 'Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten' (Spreuken 18:21). Ik bid dat een petitie mensen aan het denken zet. Ik voorzie een grotere slagingskans i.c.m. evangelisatie via het Evangelie zielenwinnend script https://www.revival.com/revapp/downloads/script_dutch.pdfToon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.