Indonesische aardbeving

Nieuws

02 oktober 2018 door Redactie

34 kinderen van Bijbelkamp gevonden onder het puin van de Indonesische aardbeving

De aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft al aan meer dan duizend mensen het leven gekost. Onder hen 34 kinderen uit een christelijk kamp. Dat meldt Christian Today.

De Indonesische woordvoerder van het Rode Kruis zei dat de situatie in een van de getroffen districten, Sigi, verschrikkelijk was. “Mijn vrijwilligers hebben 34 lichamen onder het tsunami puin gevonden. Het waren de lichamen van vermiste kinderen die een bijbelkamp hadden gedaan.”

Daisy Aponno (69) uit Hengelo is zeer bezorgd over haar nicht Meity Pattipaway op Sulawesi, voegt de NOS toe. Meity en haar twee kleinkinderen worden vermist, terwijl duidelijk is dat hun huis plat is. "Ze bidden hier in Nederland en in Indonesië dat alles goed met ze gaat," zegt Daisy's dochter Peggy Stein. 

Inmiddels is het dodental opgelopen tot ruim 1.200 overledenen. Reddingswerkers verwachtten dat dat aantal verder zal stijgen naarmate ze afgelegen gemeenschappen bereiken. 

Sulawesi is een van de vijf belangrijkste eilanden van de aardbevingsgevoelige archipel en zit schrijlings op breuklijnen. Talrijke naschokken hebben de regio getroffen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify