Koran moskee

Nieuws

01 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom ex-terrorist Jason W. liever naar de moskee ging dan naar de kerk

"De kerk maakt niet de indruk dat het daar om een levendige religie gaat. De moskee is warm, het staat er tjokvol gelovigen," zegt voormalig terrorist Jason W. in de Volkskrant. Het dagblad blikt met hem terug op de periode waarin hij radicaliseerde als moslimextremist en lid van de terroristische organisatie de Hofstadgroep. 

Hij worstelde een tijd lang met existentiële vraagstukken en was daar onrustig over. "Je weet dat er iets in het leven van je verwacht wordt, maar kan dat niet duiden. Het christendom gaf me geen antwoorden. Als ik naar de kerk ging en vroeg: wat wil God van mij?, dan kreeg ik vage antwoorden."

Via Marokkaanse vrienden kwam W. in aanraking met de islam. "De islam had veel duidelijker richtlijnen. Dit is halal en haram, dat mag wel en dat niet van God. Simpele kaders, dat is prettig als je jong bent. Alles is terug te vinden in de Koran, het woord van God.

De moskee is warm, het staat er tjokvol gelovigen. Schouder aan schouder bidden met elkaar. Dat maakte op mij een overweldigende indruk. Ik was in vervoering, alsof er engelen boven de congregatie zweefden. Ik had voor het eerst het gevoel: ik ben thuis in de wereld."

Jason W. werd in 2004 gearresteerd bij een inval in een woning in het Haagse Laakkwartier. Hij gooide een handgranaat naar leden van het arrestatieteam; vier agenten raakten gewond. Hij kreeg vijftien jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie en poging tot moord.

Lees het volledige interview in de Volkskrant. Lees ook: Voormalig terrorist noemt zich nu een vriend van Israël.

Reacties

N
Het zou fijn zijn als het ons lukt de intellectualisering van het christendom terug te draaien.
REAGEER
Het zou fijn zijn als we met zijn allen in volle overgave en vurig onze Schepper aanbidden, die in Christus verzoening bracht met de mensheid.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher