Wilkin van de Kamp

God

01 oktober 2018 door Wilkin van de Kamp, Vrij Zijn

Je bent compleet 'in Christus'

‘In Christus’ ben je een compleet nieuwe schepping geworden. Er zijn twee Griekse woorden die in de Bijbel met ‘nieuw’ worden vertaald. Het eerste (neos) verwijst naar iets dat zojuist gemaakt is, maar waar al vele andere van zijn. Het andere (kainos) wordt gebruikt in de term ‘nieuwe schepping’. Dit verwijst naar iets dat zojuist gemaakt is en dat niet lijkt op iets dat al bestaat.

God maakte niet slechts je ‘oude ik’ schoon; Hij maakte een compleet ‘nieuwe ik’. Hij ruilde je oude mens in voor je nieuwe mens ‘in Christus’. Je bent compleet in Hem. Je kunt er niets aan af doen en je kunt er niets aan toevoegen. Christus ís alles en in Hem heb je alles. Want jouw leven is Christus zelf.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Je nieuwe mens groeit niet door te strijden tegen je oude mens. Je nieuwe mens wordt sterker door te horen en te geloven wat God tegen je zegt en door je te verzadigen met zijn bovennatuurlijke Vaderliefde. God biedt je een onverwoestbare identiteit aan, waar niemand iets van af kan doen en waar niemand iets aan toe kan voegen. Het is je gloednieuwe identiteit in Christus.

Bovenstaand fragment van Wilkin van de Kamp is afkomstig uit het boek Wie je bent in Christus. Klik hier om het boek te bekijken of te bestellen.

Binnenkort komt dit thema uitgebreid aan bod tijdens deze conferentie. Wilkin: "Ik heb ontdekt dat het er vooral omgaat dat je weet hoe God naar je kijkt als je ‘in Christus’ bent. ‘In Christus’ vorm je een onverbrekelijke eenheid met Jezus en word je bijzonder waardevol in Gods ogen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher