Ds. A. Schroten

Nieuws

01 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Renswoude: ds. A. Schroten

De hervormde gemeente in Renswoude verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. A. Schroten (foto) gaat er aan de slag als opvolger van de naar Wierden vertrokken ds. H. J. Donken. Sinds 2011 stond Schroten in Leerdam (Centrum-Oost) op de kansel.

Een andere wijkgemeente in Leerdam (West) heeft een beroep uitgebracht op ds. H. Markus. De hervormde predikant is momenteel actief in Putten. Deze predikantsplaats is vacant omdat ds. J. A. W. Verhoeven eerder dit jaar verhuisde naar Krimpen aan den IJssel.

Ds. R. B. W. Wentink gaat Emmer-Compascuum verlaten. De predikant aanvaardde een beroep van de protestantse gemeente te Winterswijk (deeltijd 60%) in combinatie met Groenlo (hervormd, deeltijd 25%). Ds. mw. H. J. Nieuwenhuis verhuist naar een PKN-gemeente in Heerenberg-Zeddam. Zij doet momenteel predikant-diaconaal werk voor Kerk in Actie te Zuid-Sumatra (Indonesië).

De hervormde gemeente in Bussum begroet ds. L. W. van der Sluijs uit Nijkerkerveen als hulppredikant. In Woerden hoopt de hervormde wijkgemeente Centrum-Oost op de komst van ds. C. Mijderwijk. De predikant is sinds 2013 verbonden aan de hervormde gemeente in Meerkerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify