China politie

Nieuws

01 oktober 2018 door Redactie

China wil Bijbel ‘herschrijven’ en dwingt kerken om communistische liederen te zingen

De Chinese overheid heeft een vijfjarenplan opgesteld om het christendom beter verenigbaar te maken met het socialisme. Daarvoor zal een ‘herschrijving’ van de Bijbel plaatsvinden. Zo meldt The Christian Post.

Het harde optreden tegen religie heeft in China veel huiskerken afgebroken. Duizenden kruizen uit landelijke kerken zijn verwijderd. Volgens een voormalige huiskerkleider, Bob Fu, is de huidige vervolging in China van de hoogste graad. “Godsdienstvrijheid in China heeft het hoogste niveau bereikt”, aldus Fu.

Verprutst
“Het vijfjarenplan maakt duidelijk dat het doel is om het christendom in China te veranderen in ‘Chinees christendom’, legt Fu uit. Het plan stelt voor om de Bijbel te ‘herschrijven’. Volgens Fu gaat het om een ‘hervertaling’ van het Oude Testament aangevuld met boeddhistische geschriften, confuciaanse leringen en een nieuw commentaar voor het Nieuwe Testament.

Fu: “Het Oude Testament wordt verprutst.”

Chinese elementen in aanbidding
Het plan pleit daarnaast ook voor “het opnemen van de Chinese elementen in de kerkdiensten, hymnes en liederen, geestelijkheidskledij en de architecturale stijl van kerkgebouwen." 

"Dit omvat het bewerken en publiceren van aanbiddingsliederen met Chinese kenmerken en het promoten van de Chinese aanbiddingmuziek. Alles met behulp van unieke Chinese kunstvormen, zoals Chinese schilderkunst, kalligrafie, inscriptie en papier snijden om het christelijk geloof tot uitdrukking te brengen”, aldus Fu.

Reacties

Een oud verhaal. Hetzelfde gebeurde toen het christelijk geloof geconfiskeerd werd door het Romeinse rijk. Priesterschap, liturgie, mensenverering, geestelijke klasse en dito hierarchie, dogmas, excommunicatie, verkettering... ga maar door. We plukken er nog de wrange vruchten van. Zelfs reformaties hebben de corrumpering niet kunnen wegpoetsen. Maar ook het jodendom onderging die witwasserij van godloze invloeden. Dat is wat religie is.

Een troost; de Herder weet zijn schaapjes wel te vinden en thuis te brengen.
REAGEER
Lijkt wel op Duitsland, waar men christendom en islam als experiment wil " samenvoegen" op school.De nieuwe wereldreligie komt er aan!!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify