orgaandonatie

Nieuws

05 oktober 2018 door LCJ

Nieuwe Bijbelschetsen LCJ over orgaandonatie

Het LCJ* heeft een speciale Bijbelschets (Handreiking actueel) gemaakt over het thema orgaandonatie. Een actueel thema, waar alle jongeren mee te maken hebben of krijgen. Elke jongere die 18 jaar wordt, moet immers een keuze maken: Zal ik wel of geen bezwaar maken tegen het feit dat ik orgaandonor ben?

Het is een complexe vraag, die je op verschillende manieren kunt benaderen. Is orgaandonatie een Bijbelse ‘plicht’ of is het juist ‘verboden’ om orgaandonor te worden? Hoe maak je een goede, afgewogen keuze?

De Bijbel geeft bepaalde denkrichtingen aan die voor jongeren belangrijk zijn als het gaat om orgaandonatie. De Bijbelschets bevat een stukje informatieve tekst en een aantal vragen en stellingen. Aan de hand daarvan kunnen jongeren op de jeugdvereniging een avond met elkaar nadenken over de vraag of ze orgaandonor willen worden of juist niet.

Deze Handreiking Actueel is te bestellen via www.lcj.nl/webshop. Omdat het LCJ het belangrijk vindt dat jongeren aan de hand van de Bijbel nadenken over dit actuele thema, wordt deze uitgave aangeboden met een speciale actieprijs van € 0,50 per uitgave.

Onder de naam Handreiking geeft het LCJ al jaren Bijbelstudieschetsen uit voor jeugdverenigingen en jeugdclubs. De schetsen gaan zowel over actuele als Bijbelse thema’s en Bijbelboeken.

*Het LCJ (Landelijk Contact Jeugdwerk) is een landelijke jeugdorganisatie die werkt vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerken. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher