Kenia

Nieuws

28 september 2018 door Redactie

Christenen in Kenia tot de dood gestenigd door moslims

In het westen van Kenia zijn drie christenen gestenigd door een groep moslims. Familieleden bleven na de aanval in angst achter en zochten kracht bij God. Dat meldt The Christian Post

Het International Christian Concert rapporteerde over een anonieme getuige die vertelde dat de moorden op een bouwplaats gebeurde. Een van de christelijke slachtoffers bouwde een nieuw huis met twee assistenten toen ze de grote groep moslims aan zagen komen. De menigte was naar verluidt boos op christenen vanwege de recente moord op drie verdachte Al-Shabaab-militanten. 

Bouwstenen
“Van een afstand zag ik de mannen bouwstenen naar de man en zijn collega’s slingeren”, beschrijft de getuige. “De drie slaagden erin voor hun veiligheid in een nabijgelegen hotel te vluchten. Ze raakten zwaargewond. De moslims volgden hen meedogenloos en stenigden hen tot de dood.” 

Een plaatselijke voorganger, die niet werd genoemd, zei dat hij "geschokt" was over het vermoorden van de drie christenen die alleen maar probeerden hun brood te verdienen. 

Haat
"We zijn helemaal niet veilig en dit incident laat zien hoe groot de christenhaat onder moslims kan zijn. We weten dat het de gewapende militanten zijn die behoren tot de al-Shabaab die mensen vermoorden, maar nu hebben we ontdekt dat zelfs onze naaste moslimvrienden wreedheden kunnen plegen tegen ons”, aldus de lokale voorganger.

Reacties

Zo gedragen normale moslims zich al heel lang en bijna overal. Ik hoop dat de regering van Kenia erin zal slagen zich van deze indringers (ik denk dat ze uit Somalië komen) te ontdoen.
REAGEER
J
Kijk hier komt de AAP uit de MOUW:

... maar nu hebben we ontdekt dat ...

zelfs onze NAASTE moslim"VRIENDEN wreedheden kunnen plegen tegen ons”,

aldus de lokale voorganger.Kijk goed naar zelfs die "vriendelijk buurman, die de "ideologie van de wreede" aanhangt:

Vermoedelijk ziet hij het als zijn plicht en eer, dat HIJ, als jouw "vriend" door zijn afgod in die positie is gebracht, zodat hij jou mag doden!En jij, als slachtoffer, moet het als een hele eer zien, dat HIJ zijn van hogerhand gekregen opdracht persoonlijk uitvoert.
J
Dit wordt bevestigd door Dr. Jay Smith, die als polemist met hoge geestelijken in deze ideologie in gesprek gaat, het navolgende zegt:

Ik wordt aan de studenten door die hoge geestelijke voorgesteld als:

"dit is mijn favoriete kafir, die ik de eer geef, dat ik hem hoogst persoonlijk zal onthoofden, zodra wij aan de macht zijn."Zie je hier hoe zeker men enerzijds van hun zaak is,

- dat men aan de macht komt

- dat men de opdrachten van hun meester als een slaaf zullen uitvoeren!Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify