Loofhuttenfeest

Nieuws

28 september 2018 door Redactie

Duizenden christenen vieren het Bijbelse Loofhuttenfeest in Jeruzalem

In Israël wordt het Bijbelse feest van Soekot, oftewel het Loofhuttenfeest gevierd. Duizenden christenen van over de hele wereld zijn samengekomen om het feest in Jeruzalem bij te wonen. Dat meldt CBN News

Het Loofhuttenfeest is een joods feest dat zeven dagen duurt. Daarbij wordt herdacht dat het volk Israël veertig jaar lang in de Egyptische Sinaï-woestijn rondtrok onder de bescherming van God. Ze verbleven in tenten of hutten. Soekot is ook een oogstfeest om te vieren dat de laatste oogst voor de winter is binnengehaald. 

Klederdracht
Dit jaar zijn er meer dan 5000 christenen uit bijna 100 landen aanwezig voor het feest. Ze zijn er om de God van Israël te aanbidden en bij Zijn volk stil te staan. Traditionele ramshoorns, shofars, klonken bij de opening van de 38ste viering. Een gala-evenement met christelijke pelgrims, vooral gekleed in klederdracht.

Profetie
Voor aanwezigen is het een bijzonder moment. “Ik weet dat het een levensveranderende ervaring gaat worden”, aldus Charity, een jonge Amerikaanse vrouw die voor het eerst het feest bezoekt. “Ik hou van Israël en ik denk dat het een tijd is waarin de dingen zich zullen omdraaien. Het is heel profetisch en een deel van de mogelijkheid om terug te geven aan de mensen die ons iets gaven.” 

Het thema van dit jaar is ‘Durf te dromen’. Gebaseerd op Psalm 126.

Lees ook: Wat christenen vaak niet weten over het Loofhuttenfeest.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify