Joël Boertjens

God

28 september 2018 door Joël Boertjens

Helaas moeten christenen in ons Amsterdam vrezen voor hun veiligheid

Als kerk zijn wij bijzonder dankbaar dat we de afgelopen jaren een grote groei meemaken. Onder de mensen die toestromen bevinden zich regelmatig voormalige moslims die zich tot het christendom willen bekeren en die zich in onze kerk willen laten dopen.

Maar helaas moeten wij - wanneer zo iemand wordt gedoopt - de dienst stilleggen met het uitdrukkelijke verzoek om geen foto’s te maken. Foto’s zouden op Facebook kunnen worden gezet of elders verschijnen. En hoewel mensen dit feestelijke moment graag zouden willen vastleggen, kan dat niet. Helaas moeten bekeerde ex-moslims in onze stad Amsterdam regelmatig vrezen voor hun veiligheid, en dit al jarenlang.

Een aantal voorbeelden waar bekeerde moslims in Amsterdam mee te maken krijgen.
• Grote sociale druk vanuit familie en omgeving. Het is zelfs voorgekomen dat de druk dusdanig groot was dat een verhuizing noodzakelijk bleek.
• Belediging en uitschelden. Er zijn mensen die dagelijks voor varken worden uitgemaakt.
• Mensen worden bedreigd met geweld, en met de dood. Ik denk aan de man die zelfs rouwkransen ontving.
• Ik denk aan die vrouw die mij onlangs vertelde dat ze maandenlang op straat is bespuugd vanwege haar keuze Jezus te volgen
• Ik denk aan die man wiens eten werd gestolen, zijn kluis werd gekraakt en die meerdere keren is onder geplast… Reden: hij had een kruisje om zijn nek (nu niet meer) en hij was gezien met een Bijbel.
• Ik denk aan de tienerzoon die meerdere malen in elkaar is geslagen omdat uitkwam dat zijn moeder christen is.

De beantwoording van de schriftelijke vragen stelt mij niet gerust – integendeel. Maar…hoop is een belangrijk ingrediënt van mijn geloof.
• Hopelijk is de gemeente Amsterdam bereid nauwkeurig onderzoek te doen
• Hopelijk toont de gemeente Amsterdam compassie voor deze groep mooie, maar ook kwetsbare mensen.
• Hopelijk baart het de gemeente Amsterdam zorgen dat de aangiftebereidheid nihil is, is men bereid de oorzaken hiervan serieus te nemen en te bouwen aan een klimaat van veiligheid voor iedereen.
• Hopelijk is ‘de nieuwe lente’ die de nieuwe coalitie wil brengen, ook te ervaren voor ex-moslims in Amsterdam die christen zijn geworden. Ik hoop met heel mijn hart dat u deze groep niet in de kou laat staan.

Bovenstaand betoog is door voorganger Joël Boertjens op donderdag 27 september voorgelezen tijdens een debat in de Amsterdamse gemeenteraad.

Lees ook: Amsterdamse voorganger bezorgd: "Moslims bedreigen mijn gemeenteleden".

Reacties

H
Op woensdag 27 oktober 2010 riep mevrouw Halsema de regering op om het tegengaan van de islamisering van ons land niet tot regeringsbeleid te verheffen. Aldus geschiedde. De islamisering is in volle gang en zal, vanwege het totalitaire en veroverende karakter, niet zomaar eindigen. U bent allemaal al jaren gewaarschuwd, Geert Wilders wordt al meer dan 10 jaar 24/7 beveiligd door tenminste vier gewapende DBB'rs. Dat is niet omdat het allemaal wel meevalt.
REAGEER
J
Hello Joël, (Jahweh is de GOD, pracht naam)

Ik neem aan, dat ook jij WEET, dat dit treiter-gedrag in lijn is met de situatie, waar deze "ideologie van de wreede" in de minderheid is. (< 6-10%)

Zodra men meer dan 10 % van de bevolking begint uit te maken,

(dus in Nederland/EU binnen 5 tot maximaal 10 jaar)

worden er drastischere activiteiten ontplooid, die meer in lijn liggen met de 1.400 jaar oude onherroepbare opdracht van "moord en doodslag", op zowel "ongelovigen", (zoals jij, wij en ik), als "afvalligen".

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher