Femke Halsema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2018 door Jeffrey Schipper

Burgemeester Halsema gaat voorganger bezoeken vanwege bedreigingen moslims

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is van plan om voorganger Joël Boertjens te bezoeken. Aanleiding is het feit dat christenen die zijn baptistengemeente in de hoofdstad bezoeken bedreigingen uit islamitische hoek ontvangen. Raadsleden gingen hierover donderdagmiddag in debat in de Amsterdamse gemeenteraad.

Vorig jaar doorbrak Boertjens in een interview met CIP.nl de stilte hierover door duidelijk te maken dat gemeenteleden met een islamitische achtergrond worden geïntimideerd. Aanleiding was het feit dat één van zijn gemeenteleden door een moslim werd bedreigd in een asielzoekerscentrum. Ook vertelde de dominee dat de zoon van een moslima na zijn bekering in elkaar is geslagen. "Wat mij vooral zo boos maakt is dat we dit in een land als Nederland toestaan en het hierover veel te stil blijft," zei hij destijds.

Naar aanleiding van vragen van VVD en CDA heeft het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders hierover schriftelijke vragen beantwoord. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat men het beeld dat ex-moslims door moslims worden bedreigd in azc's en de stad Amsterdam niet herkend. Wat het nog moeilijker maakt, is het feit dat de aangiftebereidheid laag is.

"Desondanks wil ik dhr. Boertjens niet met een kluitje in het riet sturen," zei Halsema in antwoord op vragen van verschillende raadsleden en het inspreekmoment van de voorganger. "Ik wil graag komen praten met u, zodat we in gesprek kunnen over de angst die er heerst en het gebrek aan aangiftebereid. Als het lukt, neem ik ook iemand van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) mee."

De gemeente Amsterdam laat de bedreigingen van tot het christendom bekeerde ex-moslims onderzoeken. Halsema probeert om uiterlijk 1 november met een heldere onderzoeksvraag en -opzet te komen.

Lees ook dit interview met Joël Boertjens: "Moslims bedreigen mijn gemeenteleden".

Foto: Nieuw Licht/YouTube

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed om te lezen dat Femke Halsema de veiligheid van tot Christelijk geloof gekomen ex-moslims wil verbeteren. De sociale druk uit eigen groep is een groot probleem voor allochtonen, het is wenselijk om daar fors tegenin te gaan.
J
Het is wenselijk om te zorgen, dat de "Ideologie van de wreede" verboden wordt, omdat het levensbedreigend is voor de rest van de wereld.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)