Florens van der Spek

Nieuws

28 september 2018 door EO

Blije ‘Jezus Leeft’-politicus was drugsverslaafd maar veranderde

Florens van der Spek, politicus van de politieke partij ‘Jezus Leeft’, was in het verleden drugsverslaafd, alcoholist en xenofoob. Dat vertelt hij aankomende zaterdag aan Mirjam Bouwman in het EO-programma ‘De Verandering’.

Met een bijzonder optreden in talkshow ‘Jinek’ stal Van der Spek in 2017 de harten van veel mensen. “Ik heb nog nooit een gast aan tafel gehad die zo blij is als jij” zei Eva Jinek tijdens de uitzending tegen Van der Spek, nadat hij had verteld over de partij ‘Jezus Leeft’. Wat veel mensen niet weten is dat achter de oprechte glimlach van de bebaarde Van der Spek een verleden en verhaal schuilt van drugs, alcohol en xenofobie.

In zijn jongere jaren raakte Van der Spek verzeild bij een club die bekend staat als vechtersbazen en buitenlandhaters. Daarnaast speelden drank en drugs een grote rol in zijn leven. Zijn ouders, maar ook de Jeugdzorg, hadden hun handen vol aan deze moeilijke jongeman. Florens dreigde steeds dieper weg te glijden in de spiraal van agressie en drank totdat iemand hem een boekje gaf met het advies om dit eens te gaan lezen. Florens deed dat en dat was het begin van een aantal drastische veranderingen.

De Verandering is te zien op zaterdag 29 september om 18.37, NPO 2.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify