Den Haag

Nieuws

27 september 2018 door Operatie Mobilisatie

Amerikaanse zendelingen naar Haagse Schilderswijk

De Reformed Church in America (RCA) gaat een samenwerking aan met Operatie Mobilisatie om onder de minst bereikten in Nederland het Evangelie te verspreiden. Voorlopig zal deze samenwerking zich richten op twee projecten: de Schilderswijk in Den Haag en TASTE! in Delft. Naast de financiële ondersteuning van deze projecten zal begin januari 2019 ook een Amerikaans zendingsechtpaar van de RCA naar Nederland komen, om samen met OM-Nederland in de Haagse Schilderswijk te werken.

Toelichting
Voor de Reformed Church in America (RCA) is het al lang geen vraag meer: Nederland is een zendingsgebied geworden. Het geloof in God verdwijnt meer en meer uit de samenleving, kerken worden steeds minder bezocht en het Evangelie wordt nauwelijks nog gehoord.

Daarom gaat de RCA een partnerrelatie aan met Operatie Mobilisatie, met als doel onder de minst bereikten in Nederland het Evangelie te verspreiden. De gereformeerde kerken in Michigan voelen zich namelijk nog altijd sterk verbonden met Nederland, het land waar hun (voor-)ouders vandaan kwamen.

Voorlopig zal de samenwerking zich richten op twee projecten: de Schilderswijk in Den Haag en TASTE! in Delft. Naast financiële ondersteuning van deze projecten zal begin januari 2019 ook een Amerikaans zendingsechtpaar van de RCA naar Nederland komen, om samen met OM-Nederland in met name de Haagse Schilderswijk te werken.

Ter voorbereiding hierop komt op 3 oktober een delegatie van gereformeerde kerken uit Michigan, waaronder het zendingsechtpaar, voor een visiereis naar Nederland. Zij zullen gedurende een week kennismaken met de Schilderswijk en met het zendingswerk in Delft en zich zo een beeld vormen van het zendingswerk in Nederland. Daarnaast staan diverse ontmoetingen en rondleidingen op Urk en in Amsterdam gepland.

Reacties

Wat een goede zet. Ik werk in de Schilderswijk in Den Haag. Er zijn daar ook zoveel mensen die behoefte hebben aan God. Gods zegen.
REAGEER
G
Hopelijk nemen ze ook kennis van de Haagse initiatieven die er al zijn in de Schilderswijk
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher