Nieuws

27 september 2018 door Jeffrey Schipper

Predikant protesteert tegen uitzetting 20-jarige vrouw: "Dit gaat mij als christen veel te ver"

Na Lili en Howick is er opnieuw een meisje in het nieuws dat uitgezet dreigt te worden naar Armenië: Hayarpi. Folkert Rinkema is als predikant nauw betrokken bij haar deze 20-jarige vrouw en haar gezin.

"Als kerkgemeenschap leven we met hen mee. Dit kan niet. Zo láng in Nederland. En dan uitzetten? Nee. Dat gaat mij als christen net iets te ver. Nou, heel ver!" Gistermiddag werd er in Katwijk gedemonstreerd tegen de uitzetting van Hayarpi. NieuwLicht, het interactieve opinieplatform van de EO, was erbij.

Lees ook dit bericht en bekijk onderstaand fragment:

Reacties

Deze solidariteit is aandoenlijk en ik begrijp wel dat Hayarpi's predikant daarbij dingen roept die theologisch twijfelachtig zijn. Wij zijn gehouden aan een algemenere solidariteit, namelijk die met ons, als volk, allemaal, wij hebben met ons allen een rechtvaardige vreemdelingenwet gemaakt die in Hayarpi's geval als moreel verdedigbare uitkomst heeft dat haar toekomst in Armenië ligt. Laat de predikant afscheid nemen en haar uitzwaaien op Schiphol.
J
Hello Kees,

Helemaal mee eens!!

En daarna kun hij hen via skype dagelijks bemoedigen!

Kijk daarmee creëer je christelijke enclaves in een duistere wereld.

Dit is toch een fantastisch nieuwe evangelisatie methode!Dat is nog eens een uitdaging voor die jonge vrouw (en familie) om in hun land deze geloof uit te gaan dragen!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher