Jordaan

Nieuws

27 september 2018 door Redactie

Archeologen vinden mogelijk bewijs van Exodus bij de rivier de Jordaan

Historisch bewijs voor het Bijbelse verslag van de uittocht zou zich kunnen bevinden op een locatie in de buurt van de rivier de Jordaan. Dat blijkt uit een recent aangekondigde ontdekking. Zo meldt Christian Today.

Exodus, het tweede boek van de Bijbel, is vaak onderwerp van discussie als het gaat over de historische juistheid van het Bijbelboek. Sommige geleerden trekken bijvoorbeeld de bewering dat de oude Israëlieten gedurende die periode uit Egypte emigreerden in twijfel. 

Nu hebben twee archeologen echter gezegd dat er sporen zijn van ruïnes van een nomadisch volk waarvan wordt aangenomen dat het de Hebreeën zijn die uit Egypte kwamen. De ruïnes lijken te dateren uit de ijzertijd, die rond de tijd van de uittocht zou zijn geweest. 

De ruïnes bieden mogelijk bewijsmateriaal voor het Bijbelse verslag. “We hebben niet bewezen dat deze kampen uit de periode van de vroege Israëlieten komen, maar het is mogelijk”, zei één van de archeologen. 

“Als dat zo is, zou dit kunnen passen in het Bijbelse verhaal van de Israëlieten die uit het oosten van de Jordaan kwamen, de Jordaan overstaken en later het bergland van Israël binnengingen.”

Foto: Rivier de Jordaan vanuit Jordanië door Marina de Haan

Reacties

J
Leuk allemaal, maar ik heb geen bewijs nodig!

de Bijbel is gewoon het meest betrouwbare boek wat er is.

REAGEER
Het mag zo zijn dat wetenschappelijk bewijs weinig toevoegt aan het geloof dat iemand koestert, toch vind ik het altijd interessant als archeologen hun bijdrage leveren aan het reconstrueren van de geschiedenis.

En ik vraag me af waarom christenen soms zo krampachtig de wetenschap afhouden. Zijn we misschien heimelijk bang dat de wetenschap ons Godsvertrouwen ondermijnt?
REAGEER
B
mee eens Paul, en Joop heeft ook gelijk in mijn ogen.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify