Iran

Nieuws

27 september 2018 door Redactie

Iraanse voorganger ziet dat gevangenen hun leven aan Jezus geven

Mojtaba Hosseini was ooit een van de leiders van een in het geheim groeiende huiskerkbeweging in Iran. Hij vertelt over Gods kracht. Dat meldt CBN News.

Zelf is hij gearresteerd als een “bedreiging voor de nationale veiligheid”. In 2015 kwam hij vrij. De 30-jarige Hosseini vertelde onlangs aan Open Doors USA dat hij vastbesloten is om te blijven werken om de kerk in Iran te laten groeien, ondanks de vervolging door de islamitische regering.

Geen logische verklaring
“Waarom stopte ik niet met mijn werk voor de kerk nadat ik werd gearresteerd?”, zei Hosseini glimlachend in een interview. “Ik weet het niet echt, er was geen logische verklaring voor, maar we voelden dat de Heer wilde dat we door zouden gaan. We wisten dat dit zou kunnen betekenen dat we elk moment gearresteerd konden worden.”

Hosseini vertelde dat hij in de gevangenis niet alleen was: God was met hem. Hij wendde zich tot God via gebed. “Ik bad. Dat was alles wat ik kon doen. Aanvankelijk waren het gebeden van berouw. Ik dacht dat God me strafte voor mijn fouten door me in de gevangenis te zetten. Toen besefte ik dat ik ‘niets’ was.” 

'Ik kan werken in Gods koninkrijk, waar Hij mij ook plaatst'

Licht
Maar God sprak tot Hosseini. “Hij zei: Stop met egoïstisch te zijn. Het gaat niet om jou, het gaat om Mij, kijk om je heen.” Op dat moment begon hij naar de mensen om hem heen te kijken en probeerde ze te zien zoals God ze zag. “God zei tegen me: Het is dat je Mij met hen deelt. Ze hebben me nodig.” God plaatste Hosseini en andere christenen in de gevangenis om Zijn licht te laten schijnen.

Hij begon het evangelie te delen met zijn medegevangenen. Sommigen reageerden op de roep van het evangelie. Hij bad voor een Bijbel. Toen verhoorde God zijn gebed door een hoogst onwaarschijnlijke bron. De gevangenis imam, die met de islamitische gevangenen bad, bood aan hem te helpen. 

De Bijbel in Farsi
De imam besefte dat het smokkelen van een Bijbel in de gevangenis onmogelijk zou zijn. Maar hij had een idee: hij vermomde de Bijbel als Engelse les. Een vriend van Hosseini vertaalde de Bijbel naar het Farsi. Hosseini kopieerde de pagina’s en gaf ze aan de gevangenen. Het duurde niet lang voordat alle gevangenen wisten dat Bijbelverzen in omloop waren.

“We kregen zelfs verzoeken van andere afdelingen. Mensen vroegen ons om meer verzen. Het beste was dat gevangenen hun leven gaven aan de Jezus van de Bijbel.” 

“Ik heb nooit gebeden voor God om me uit de gevangenis te verlossen, ik kan God overal dienen, binnen of buiten de gevangenis. Het doet er niet toe in welke situatie ik zit. Ik kan werken in Gods koninkrijk, waar Hij mij ook plaatst. En op dat moment plaatste God mij bij de gevangenen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify