rouwen

Nieuws

27 september 2018 door SGP

SGP pleit voor de invoering van rouwverlof

De SGP pleit voor de invoering van rouwverlof voor werknemers. “Het overlijden van een geliefde heeft grote impact. Je hoofd staat er dan niet naar om gewoon door te werken. Na de dood van een partner of een vader of moeder of kind gaat er daarnaast ook veel tijd zitten in hele praktische zaken. Wij willen daarom dat werknemers recht krijgen op rouwverlof als er een naast familielid is overleden.” Dat zegt SGP-kamerlid Chris Stoffer woensdag bij het debat over de verlenging van het geboorteverlof.

In de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG) die vandaag in de Tweede Kamer wordt behandeld, wordt het volledig betaald verlof bij geboorte verlengd van twee dagen naar een werkweek. Daarbovenop wil de regering vijf weken extra verlof invoeren op kosten van de werkgever. Stoffer: “Ook de SGP vindt dat vaders best een beetje meer tijd mogen krijgen na de geboorte van een baby. Maar vijf weken is wat ons betreft wel erg veel.”

De balans dreigt volgens de SGP door te slaan. “Als je te veel focust op alleen verlof bij het ‘lief’, is er geen financiële ruimte meer voor een verlofregeling bij de verwerking van ‘leed’.” Chris Stoffer pleit voor een regeling die rekening houdt met gezinnen, geliefden en werkgevers. “Als we het vaderschapsverlof uitbreiden naar twee weken, zitten we op het Europese gemiddelde en houden we daarnaast ook nog ruimte voor een verlofregeling bij rouw.

Reacties

J
Hello Geert,

Wil je over enkele decennia net als het Sociale/Marxistische DRAMA Venezuela gaan EINDIGEN in volslagen chaos."Venezuela schrapt vijf nullen (van de nationale munteenheid) vanwege HYPERinflatie, ..."

In een maand tijd 1.000 % INFLATIE.Zo ziet jouw voorland van GOED eruit??
J
Daarbovenop wil de regering vijf weken extra verlof invoeren

op kosten van ------------ de WERKGEVER!Ik dacht dat de "PORTEMENEE VAN DE ANDER-partij" inmiddels afgedaald was in de rij der "nog- te- vergetenen!!"Stop met dit soort SOCIALE NONSENSE/politieke volksverlakkerij (om "stemvee" te creëren) op kosten van het bedrijfsleven!Als de werknemer er behoefte aan HEEFT, dan moet hij dat vooral DOEN!

Maar wel op ZIJN KOSTEN!

De werkgever is hooguit verplicht om de daarvoor benodigde tijd vrij te geven.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify