Nieuws

26 september 2018 door Jeffrey Schipper

Hervormd Ermelo ziet ds. J. Bogerd graag komen

De hervormde gemeente in Ermelo (wijk Zuid) heeft een beroep uitgebracht op ds. J. Bogerd (foto). De predikant uit Bunschoten kan op de Veluwe aan de slag als opvolger van ds. J. A. de Koeijer die onlangs met emeritaat is gegaan.

Ds. J. S. Kortleve bereidt zich voor op een verhuizing. De predikant gaat aan de slag in de protestantse gemeente in Oosterwolde (Friesland) en neemt binnenkort afscheid van zijn kudde in Veendam. Ook ds. mw. M. F. Buitenwerf-van der Molen heeft een beroep aanvaard. De predikante verhuist van Amstelveen-Buitenveldert naar de protestantse gemeente in Leiden (Merenwijk).

De protestantse gemeente in Pesse verwelkomt binnenkort ds. mw. J. M. T. Paas. Zij gaat de gereformeerde kerk in Woerden-Zegveld verlaten. De gemeente in de provincie Drenthe was vacant nadat ds. C. J. 't Lam (Hoogeveen) en ds. G. van Zanden (Urk) vorig jaar een beroep aanvaardden.

In Vught hoopt de protestantse gemeente op de komst van ds. U. G. M. Doedens uit Gouda. De kerkenraad zoekt een dominee omdat ds. J. F. de Vlieger vorig jaar uit het ambt werd ontheven. In de hervormde gemeente in Holten kan ds. G. J. van Herk aan de slag als gemeentepredikant. Twee jaar geleden zag de gemeente ds. H. Gijsen naar Spijkenisse vertrekken.

Ook ds. R. B. W. Wentink uit Emmer-Compascuum denkt de komende periode na over een mogelijke verhuizing. De predikant is beroepen door de protestantse gemeente te Winterswijk (deeltijd 60%) in combinatie met Groenlo (hervormd, deeltijd 25%). Ds. mw. H. J. Nieuwenhuis is beroepen door een PKN-gemeente in Heerenberg-Zeddam. Zij doet momenteel predikant-diaconaal werk voor Kerk in Actie te Zuid-Sumatra (Indonesië).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify