Nigeria

Nieuws

26 september 2018 door Redactie

Christenen mogelijk verdronken terwijl ze op de vlucht waren voor moslims

In Nigeria zijn mogelijk 27 christenen, waaronder een voorganger, verdronken tijdens het ontvluchten van hun land uit angst voor islamitische aanslagen. Meer dan 45 anderen zouden tijdens de aanval gewond zijn geraakt. Dat meldt Faithwire.

World Watch Monitor, de waakhond van de christenvervolging, geeft aan dat de aanslagen tussen 13 en 16 september plaatsvonden. Het gaat om gemeenschappen langs de rivier de Benue.

Geweerschoten
Een lokale predikant legde uit dat veel dorpelingen na het horen van de geweerschoten, het bos zijn ingerend en vervolgens de rivier probeerden over te steken. Veel dorpelingen hebben die oversteek niet overleefd. 

“Niemand weet waar deze mensen precies zijn vermist. De lichamen zijn niet gevonden, daarom is het te vroeg om ze dood te verklaren”, aldus een lokale voorganger. “We zullen ze het voordeel van de twijfel geven. Misschien kunnen sommigen van hen terugkeren naar hun familie.”

Hulpeloos
Rahab Solomon overleefde de aanslag. “Mijn man en ik gingen naar Numan om de kinderen rond twee uur op te halen. Rond drie uur, toen we op weg naar huis waren, hoorden we dat ons dorp werd aangevallen en dat drie mensen werden gedood. We konden niet terug naar huis omdat we te horen kregen dat ons huis was afgebrand.” 

Solomon vertelde ook dat vele dorpelingen, die probeerden te vluchten, neergeschoten werden. “Velen probeerden te ontsnappen door de rivier, maar ze konden niet zwemmen. Wie niet kon zwemmen was niet in staat om te overleven. We hebben niet langer een plek om naar huis te bellen. We zijn hulpeloos.” 

Een voorganger van de Lutherse kerk was een van de mensen die de oversteek van de rivier niet heeft overleefd. 

De aanvallen in deze regio lijken steeds normaler te worden. De Fulani-soldaten proberen al geruime tijd het christendom uit te roeien in Nigeria. Bisschop Stephen Mamza zei dat gelovigen nog steeds “door deze zogenaamde herders” dagelijks worden gedood. Mamza merkt op dat de veiligheidstroepen van de christelijke gemeenschap kwetsbaar blijven door de aanvallen.

Blijf vooral bidden voor de christenen in Nigeria die deze vervolging ondergaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify