Indonesische tiener

Nieuws

26 september 2018 door Redactie

Indonesische tiener overleeft 7 weken op open zee door Bijbel te lezen en vis te vangen

In Indonesië heeft een tiener 49 dagen op open zee overleefd. Dat deed de 19-jarige door zijn bijbel te lezen en vis uit de oceaan te vangen. Dat meldt CBN News.

“Een Indonesische tiener overleefde op de open zeeën met niets anders dan de kleren op zijn rug, een radio, beperkt voedsel en de Bijbel”, schrijft CBN.

De jongen, Aldi Novel Adilang, werkte op 14 juli als lamphouder op een zwevende visvangst toen een zware wind opstak. Zonder motor en zonder peddel dreef de jongen duizenden kilometers weg van de Indonesische kust bij Guam.

Volgens Newsweek had hij na een paar dagen geen eten meer en moest hij overleven door vis te vangen en op zijn boot te koken. Hij dronk zeewater door zijn kleren om het zout eruit te filteren.

Bang
“Aldi zei dat hij bang was geweest en vaak huilde terwijl hij op open zee was. Elke keer als hij een groot schip zag, zei hij, was hij hoopvol, maar meer dan tien schepen waren langs hem gevaren. Geen enkel schip stopte of zag Aldi”, vertelt een Indonesische diplomaat.

De tiener dacht dat hij op zee zou sterven. Hij zei dat hij een einde aan zijn leven wilde maken door in de oceaan te springen. Maar hij herinnerde zich dat het geloof van zijn ouders hen had getroost en dat er een Bijbel aan boord was.

7 weken
Adilang verbleef zeven weken op zee totdat hij op 31 augustus is gered door een schip uit Panama. Hij sprong in het water, zwom naar het schip en klom aan boord.

Reacties

Dat hij gelovig was en een bijbel had en die las, werd niet op het journaal verteld. Fijn om dat nu toch te horen, dat God een broertje van ons zo gered heeft. Ik bid voor hem dat zijn getuigenis de wereld over zal gaan, zijn vertrouwen op God.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher