Andy Stanley

Nieuws

26 september 2018 door Redactie

Geboden uit het Oude Testament? Dit hoef je niet te gehoorzamen, vindt Andy Stanley

Voorganger Andy Stanley ligt onder vuur. “Christenen zijn niet verplicht om één van de geboden uit het Oude Testament te gehoorzamen”, zei hij.

Volgens CBN News lijkt hij de belangrijkste componenten van het christelijk geloof te verwerpen. Volgens veel christenen behoren de Tien Geboden tot het hart van het Evangelie. 

Stanley is voorganger van de megakerk North Point Community Church in de Amerikaanse staat Georgia. Zijn gemeente telt 33 duizend leden. In mei dit jaar kreeg hij ook al een golf van kritiek over zich heen.

Toen zei hij: “Petrus, Jakobus en Paulus hebben ervoor gekozen om het christelijk geloof los te koppelen van hun Joodse geschriften. Mijn vrienden, dat moeten wij ook doen.” 

Hij zei dat hij verkeerd begrepen was. “Ik heb nooit gepleit voor het ‘onthechten’ van een passage uit de Schrift.”

Reacties

J
Omdat we het NT niet meer lezen, behalve de verzen over genade, hebben we ff een (niet complete!) samenvatting gemaakt van de "wet van JEZUS". (1Kor.9:21).

verbazingwekkend voor sommigen, maar 9 van de 10 geboden staan erin.

Het sabbatsgebod niet, logisch want er was toen geen zondagsviering, dat hebben ze pas ruim 300 jaar later bedacht........

https://www.jezusredt.nu/bijbelstudie/wet-van-jezus/O
Broeder Joop,

Het klopt dat de zondag pas enige eeuwen later is uitgevonden. MAAR! Als deze dag in Bijbelse tijden al had bestaan, dan had Jezus de zondagsviering zeker aan Zijn Wet toegevoegd!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher