Sport for Others

Nieuws

27 september 2018 door Woord en Daad

Nieuw evenement Sport for Others haalt ruim 2,5 ton op voor kindslaven in Haïti

Op zaterdag 22 september beklommen 161 deelnemers aan Sport for Others de Mont-Ventoux in Zuid-Frankrijk, fietsend, hardlopend of wandelend. Dit nieuwe sportieve evenement van stichting Woord en Daad bracht hiermee € €252.329,- op. Dit bedrag komt ten goede aan de bevrijding van kindslaven in Haïti. Alle deelnemers haalden de top; een aantal van hen trotseerden de wind, het hoge stijgingspercentage en de vele kilometers zelfs 3 keer.

Het evenement Sport for Others werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Woord en Daad in samenwerking met Vakanz, en is de opvolger van Fiets voor een Huis. De opbrengst gaat naar Haíti, waar kindslavernij een breed geaccepteerd verschijnsel is. Ouders op het Haïtiaanse platteland hebben vaak niet genoeg inkomen om hun kinderen eten te geven of naar school te laten gaan. Ze beslui-ten om een of meerdere kinderen weg te geven of te verkopen aan een rijker gezin in de stad. Zo’n kind wordt een ‘Restavek’ genoemd (‘rester avec’ betekent ‘verblijven bij’). Deze kinderen worden in de praktijk vaak als slaaf behandeld, uitgebuit en misbruikt, en gaan niet naar school.

Deelnemers aan Sport for Others hadden zich goed voorbereid om de 1.917 meter hoge kale berg te beklimmen. Ze namen elk minstens € 1.000 sponsorgeld mee naar de top; een bedrag waarvoor één kind een veilig thuis, goede zorg, een jaar lang onderwijs en psychosociale hulp ontvangt. Maar niet alleen het kind krijgt goede zorg. Een derde van dit bedrag wordt besteed aan bewustwording, preventie en trainingen voor ouders, zodat het kind een veilige omgeving heeft om op te groeien.

Verbondenheid
"Een geweldige prestatie, die al deze deelnemers hier neerzetten!" aldus Rina Molenaar, lid van de Raad van Bestuur van Woord en Daad. "De fysieke inspanning zorgt voor een sterke verbondenheid met elkaar en met die kinderen ver weg, voor wie we het doen. Als ik denk aan die kinderen in Haïti die ik door de jaren heen heb gezien, en die zo hard moesten werken terwijl ze graag naar school zou-den gaan; dan wordt de tocht nóg mooier. Zij kunnen nu aan hun toekomst bouwen!"

Volgend jaar vindt het evenement Sport for Others voor de tweede keer plaats op D.V. 21 september 2019.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher