Nieuws

26 september 2018 door Astrid Poort | Charisma News

Christelijke conferentie in Hongarije moet "opwekkingsvuur verspreiden over heel Europa"

Meer dan 14.000 mensen kwamen samen voor de ‘Christ for All Nations' (CfaN) FIRE Conferentie in Boedapest, Hongarije. Tijdens dit waarlijk epische drie avonden durende evenement van 24-26 augustus, leverden 1.450 aanwezigen persoonlijke beslissingskaarten in. Hiermee maakten ze hun keuze bekend om hun leven aan Jezus te wijden en dat is meer dan 10% van de menigte.

Daarnaast deelden vrijwilligers 500.000 exemplaren uit van het nieuwste boekje ‘Roekeloze liefde’ van Daniel Kolenda in het Hongaars. Een verbazingwekkende 25% van de stad, ontving dit korte, maar krachtige boekje. ‘Roekeloze liefde’ verkent Christus’ aangrijpende vergelijking van de verloren zoon – een verhaal over Gods roekeloos extravagante, nooit eindigende, geen prijs te hoge liefde voor de mensheid. Nu kunnen een half miljoen mensen – plus hun familie en vrienden – deze heldere, persoonlijke uitnodiging om ‘thuis te komen’ in hun eigen taal lezen.

Op de lijst van sprekers stonden Todd White, Ben Fitzgerald, Eric Gilmour, Jean-Luc Trachsel, Peter Vandenberg (vice-voorzitter van CfaN) en Russell K. Benson. Ook kwam de menigte tot aanbidding, geleid door enkele aanbiddingsleiders, zangers en muzikanten in Hongarije, waarbij aanbiddingsevangelist en CfaN-medewerker Charles Ciepiel, ook deel uitmaakte van het muziekteam.

Ciepiel vertelde over de bijeenkomsten: “Het is echt geweldig om God door het stedelijke deel van Europa te zien gaan. In het grootste deel van Europa volgt 1% Jezus als christen. En vooral in steden is het hier lastig, dus dat 14.000 mensen afkomen op een Heilige Geest-gevulde bijeenkomst…roert ons echt tot tranen. En de oprechtheid is zo echt – God begint echt iets in Boedapest, en het zal zich verspreiden.”

CfaN vice-voorzitter Peter Vandenberg herhaalde dat gevoel in zijn gebiedende openingsgebed: “Dat de vuren van opwekking zich vanuit hier mogen verspreiden over heel Europa.”

God zette het woord kracht bij met ontelbare wonderbaarlijke genezingen. Een vrouw had jaren geleden haar schouder verwond en hierdoor kreeg zo’n chronische pijn dat ze vaak amper kon slapen. Tijdens een van de diensten bewoog de Heilige Geest op haar. Plotseling gooide ze haar arm in de lucht en prees God voor een algehele bovennatuurlijke genezing.

Bovenstaand bericht is vertaald door Astrid Poort en verscheen eerder op de site van Charisma News. Lees ook: De kerkkroeg: moedig initiatief of mismoedige aanzet tot verandering?

Foto: Christ for all Nations USA/Facebook

Reacties

J
Ik verláng naar opwekking!!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify