Bloemenzee Oss

Nieuws

25 september 2018 door MijnKerk.nl

Ds. Otto Grevink over het ongeluk in Oss: "Tijd om afstand te nemen"

"Het verschrikkelijke nieuws van vorige week uit Oss ging weer even door mij heen. Hoe zou het met de ouders gaan? En met het zwaargewonde kind? En met de kinderleidster? De machinist? En tegelijkertijd dacht ik: niet mijn zaken," schrijft ds. Otto Grevink in een nieuwe blog voor MijnKerk.nl.

Grevink: "Uit een verklaring van de gemeente Oss blijkt dat mensen heel ver gaan in hun medeleven: 'Zij hebben hun privacy hard nodig', laat de gemeente op haar site weten. 'Gooi geen bloemen en knuffels in de tuin en stuur geen vriendschapsverzoeken op Facebook.' vertelt Omroep Brabant. Het medeleven lijkt grenzeloos. Om wie gaat het hier eigenlijk?

Ik weet dat ik me niet populair maak met die vraag, maar als wíj er zo vol van zitten, wat hebben de nabestaanden dan daaraan? (...) Mag er een grens zijn aan het medeleven? Niet omdat ons verdriet er niet mag zijn, maar omdat het allereerst hún verdriet is, om hún kinderen en wat zíj meemaakten. Niet wij."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink. Lees ook: Inwoners Oss rouwen in kerken na heftig treinongeval.

Foto: YouTube/Omroep Brabant

Reacties

Ik denk dat ds Grevink gelijk heeft, mensen hebben de behoefte om een gebaar te maken maar dat loopt als snel uit de hand. Wel zouden degenen die de nabestaanden kennen, moeten volhouden om te vragen hoe zij hun dag en week zijn doorgekomen en belangstellend luisteren zonder veel adviezen te geven en zonder zich hun verdriet toe te eigenen. Niet makkelijk.
REAGEER
Eigenlijk ben ik het ook met ds Grevink eens, we laten ons meenemen in verontwaardiging en verdriet, ik denk ook dat alle uitingen van medeleven heel goed bedoeld zijn, maar idd een inbreuk op de privacy van de betrokkenen.

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik ook dat kaarsje rond heb laten gaan, mijn zus woont in Oss en kent één van de moeders, misschien dat het daardoor iets dichterbij komt.

Maar ik zie vaker dit soort uitingen van medeleven voorbij komen, denk aan het overlijden van Tijn, lang leve social media
REAGEER
A
Medeleven? Bij de abortusinrichtingen in Nederland zie ik nooit bloemen, en kaartjes van medeleven?

115 ONZICHTBARE-abortussen per werkdag in Nederland worden doodgezwegen door de samenleving?

Gelukkig ziet onze God het wel, wat denkt u?

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify