ontvoering

Nieuws

24 september 2018 door Open Doors

Italiaanse priester ontvoerd in Niger

De Italiaanse priester Maccalli werd afgelopen maandag ontvoerd door acht bewapende mannen. Twee nonnen die ook werden ontvoerd wisten te ontsnappen.

Priester Pier Luigi Maccalli (57) diende de gemeenschap in Bamoanga in het zuidwesten van Niger al elf jaar. Op maandag 17 september kwamen acht bewapende mannen op motorfietsen om negen uur ’s avonds naar zijn woning. Ze overvielen Maccalli in zijn slaapkamer. De aanslag is niet opgeëist en ook is onzeker waar hij naartoe is gebracht.

Diara Banyoura, de burgemeester van de regio waar Bamoanga toebehoort: “De ontvoering van Maccalli is een zware slag voor ons.” Hij vervolgt: “Zelfs leden van het parlement uitten hun bezorgdheid over deze situatie.” Ook vreest hij een vertrek van buitenlandse zendelingen en een mogelijke sluiting van scholen en andere projecten.

De Nigerese aartsbisschop, Laurent Lompo, is ook bezorgd over deze ontvoering en de gevolgen er van. Lompo is de eerste inheemse katholiek die deze positie van aartsbisschop bekleed. Lompo: “Ik ben dankbaar voor alles wat de Rooms-Katholieke kerk doet aan de ontwikkeling van dit land. We willen niet alleen zielen winnen maar ook het dagelijkse leven van de bevolking verbeteren. Daarbij maakt het niet uit welke religieuze of etnische achtergrond landgenoten hebben.”

Maccalli is de eerste priester en de derde westerling die in Niger werd ontvoerd. Twee jaar geleden werd Jeff Woodke, een Amerikaanse zendeling van Jeugd met een Opdracht gekidnapt. En in april van dit jaar werd de Duitser Joerg Lange van de organisatie Help weggenomen.

In de afgelopen weken zijn er door jihadisten meerdere aanslagen in het buurland Burkina Faso gepleegd. Niger staat net niet in de top 50 van de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify