Syrië

Nieuws

25 september 2018 door Jeffrey Schipper

Deze dominee uit Syrië weigert ondanks de oorlog om haar land te verlaten

"Als ik alleen een heel goed en rustig leven had willen leiden, dan was ik allang weggegaan. Er is maar één reden waarom ik blijf, en dat is mijn geloof," zegt de Syrische dominee Mathilde Sabbagh in gesprek met Trouw.

Sabbagh is één van de drie vrouwelijke dominees in het Midden-Oosten en de eerste die in het huwelijk treedt terwijl ze al dominee is. Het is levensgevaarlijk in haar land. De familie Sabbagh dagenlang in de badkamer, nadat een raket haar huis had getroffen. Ook is het een wonder dat het kerkgebouw nog overeind staat. "Ik wil God en mijn kerk dienen. Daarom ben ik daar, totdat iedereen is vertrokken," zegt ze resoluut.

"God wil dat we het kwaad in het gezicht zien. De kerk is de plek van de hoop, van de opstanding van Jezus. Daar moeten we naar terug en dat doen we ook," aldus de dominee.

Klik hier om het volledige interview met Mathilde Sabbagh te lezen.

Reacties

Hoopvol verhaal, moge de kracht van God de Christenen behouden die de moed hebben om daar de leven en getuigen. Ik dank de Heer dat Hij Poetin heeft geïnspireerd om Assad te hulp te komen, want daardoor konden de Christenen blijven. Bid dat het vrede wordt voor de rechtvaardige mensen in Syrië.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify