schoenendoosactie

Nieuws

27 september 2018 door GAiN

De Samaritaan draagt schoenendoosactie over aan GAiN

Per 1 november aanstaande draagt De Samaritaan uit Ermelo de activiteiten Actie4Kids en Water4Kids over aan GAiN (Global Aid Network) uit Driebergen. Actie4Kids is al jarenlang bekend van de schoenendoosactie.

De Samaritaan heeft hiertoe besloten omdat deze projecten zo groot zijn geworden dat zij een beter gekwalificeerd management en een breder draagvlak verdienen om verder te kunnen groeien. De Samaritaan gaat zich geheel richten op haar oorspronkelijke missie van evangelisatorische hulpprojecten.

GAiN hoopt dit jaar met Actie4Kids ruim 40.000 gevulde schoenendozen met o.a. schoolspullen uit te delen aan de allerarmsten in de wereld. Kinderen van scholen en kerken in Nederland en België versieren en vullen een schoenendoos. Deze worden vervolgens verzameld, gesorteerd en verzonden naar duizenden kinderen die leven in moeilijke omstandigheden.

Onder de Samaritaan is Actie4Kids uitgebouwd tot een succesvolle actie waarbij veel kinderen waarschijnlijk voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen. Vele vrijwilligers van de verwerkingscentra, inleverpunten, kantoor en logistiek in Nederland en België gaan samen met een enthousiaste coördinator Ton Bannink voor GAiN aan de slag. “Ik ben blij dat wij samen met alle Actie4Kids vrijwilligers doorgaan onder de vlag van GAiN. Deze organisatie heeft jarenlange ervaring met vrijwilligers en projecten in het buitenland en daarom zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

Naast Actie4Kids gaat GAiN ook aan de slag met Water4Kids. Dit gaat vallen binnen het GAiN-project Water for Life. Directeur Dick van Suilichem: “Wij zijn blij dat we deze mooie acties binnen GAiN een passende plek kunnen geven. We geloven dat we samen een verschil kunnen maken in een wereld vol armoede en onrecht. Het is geweldig om kinderen te voorzien van schoon drinkwater en een prachtig cadeau!”

GAiN (Global Aid Network) is een wereldwijde hulporganisatie die zich inzet om Gods liefde te laten zien aan mensen die lijden en in nood zijn. Dit doet ze door middel van hulptransporten, hulpreizen, noodteams, langdurige ontwikkelingshulp en het boren van waterputten met Water for Life. Daarnaast heeft GAiN inmiddels 2 winkels en een groot aantal kleding-inzamelpunten in Nederland waar vele vrijwilligers bij betrokken zijn. GAiN wil bewustwording creëren om het geloof handen en voeten te geven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher