Leger des Heils

Nieuws

24 september 2018 door ChristenUnie

Extra geld voor SchuldHulpMaatje en Leger des Heils

Er komt volgend jaar acht miljoen euro extra voor de bestrijding van armoede en schulden, met name bij jongeren. Dat is het resultaat van een motie van de ChristenUnie.

Ongeveer de helft van het geld gaat naar vrijwilligersorganisaties in de schulddienstverlening, de andere helft wordt ingezet als extra impuls voor het convenant ‘kinderen in armoede’. Een kleiner bedrag wordt specifiek ingezet voor het uitbouwen van het innovatief project SchuldenlabNL.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Het aantal huishoudens met problematische schulden groeit nog steeds. Met de hulp van vrijwilligers werken zij aan een schuldenvrije toekomst. Dat waardevolle werk geven we vandaag een extra impuls.”

Het ‘convenant kinderen in armoede’ is een samenwerking van Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fonds Kinderhulp om kinderen uit gezinnen met een smalle beurs zoveel mogelijk te laten meedoen in de samenleving.

Segers: “Kinderen die niet vanaf het begin mee kunnen doen in de samenleving, staan direct al op achterstand. De stichtingen en fondsen geven deze kinderen een nieuw perspectief.”

Reacties

g
Goed bedoelt door de Christenunie. Wat ook helpt is de toegang tot de wettelijke schuldsanering open te stellen. Zie de open brief van mr. B.Engberts Raadsheer Gerechtshof.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher