kerk

Nieuws

24 september 2018 door PKN

PKN lanceert de Dorpskerkenbeweging

Vandaag vindt de lancering van de Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) plaats. Dat gebeurt door middel van de eerste landelijke dorpskerkendag plaats in Maarn, een netwerkdag voor iedereen die hart heeft voor het dorp en de kerk, en de verbinding daartussen wil versterken, laat de PKN weten.

De dorpskerkenbeweging zoekt naar manieren om kerk in, van en voor het dorp te zijn; wil een platform zijn waar dorpskerkgemeenschappen elkaar inspireren en motiveren; en wil meedenken over de vraag hoe de dorpskerk een bijdrage kan leveren aan het gesprek over kwaliteit van leven in het dorp. De dienstenorganisatie van de PKN heeft drie dorpskerkambassadeurs aangesteld die best practices en goede verhalen bij dorpskerken gaan ophalen. Ook kan op hen een beroep worden gedaan om mee te denken; het zijn mensen die de dorpscontext kennen.

De landelijke dorpskerkendag is speciaal bedoeld voor kerkenraadsleden, predikanten en kerkelijk werkers die werkzaam zijn in een dorpscontext. Tijdens deze dag wordt de Nederlandse versie van het proefschrift van Jacobine Gelderloos, die promoveert op een onderzoek over hoe de kerk kan bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher