Hezbollah

Nieuws

24 september 2018 door CIDI

Hezbollah-leider vuurt opnieuw oorlogstaal af richting Israël

Volgens Hezbollah-leider Hassan Sayyed Nasrallah zijn de Israelische pogingen om te voorkomen dat Hezbollah geavanceerde wapens in handen krijgt mislukt. “De Israeli’s kunnen hun lot niet voorstellen wanneer deze raketten in een toekomstige oorlog gebruikt gaan worden,” aldus de terreurbaas volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

“Als Israel aan Libanon een oorlog oplegt, zal het een lot en realiteit onder ogen zien dat het nooit heeft verwacht,” zo waarschuwt Nasrallah. Met een troepenmacht van 25.000 strijders en een geavanceerd rakettenarsenaal is Hezbollah de sterkste niet-gouvernementele gewapende groepering ter wereld, beter getraind en uitgerust dan het Libanese leger. De terreurbeweging streeft evenals haar hoofdsponsor Iran naar de vernietiging van Israel.

Het commentaar van Nasrallah komt kort nadat Israel een luchtaanval heeft uitgevoerd bij Latakia in Syrië - gericht tegen namens Iran aan Hezbollah geleverd materiaal. Nasrallah deed de uitspraken tijdens een speech ter gelegenheid van de islamitische feestdag Asjoera.

Onlangs liet een hooggeplaatst lid van Hezbollah zich ontvallen dat de terreurgroep veel verrassingen zou voorbereiden voor de 'zionistische vijand'. "We zijn klaar om de zionistische vijand te bestrijden. De oorlog zal komen en wij bereiden ons daarop voor." Hezbollah zou elk jaar 2000 nieuwe terroristen opleiden en heeft "een verrassing klaar onder elke rots en onder elke boom."

Een aan de Libanese terreurgroep Hezbollah verbonden nieuwswebsite meldde eerder dit jaar dat in Syrië zo’n 70.000 langeafstandsraketten op Israël gericht staan.

Reacties

De man wordt betaald om de stemming erin te houden in zijn club. Ik denk ook wel dat Iran flink wat wapenleveringen met succes heeft afgerond.
REAGEER
Het incident met het neerhalen van de IL20 door de verwarring die gezaaid werd door Israëlische F16s leidt ertoe dat Rusland nu Syrië zal voorzien van 'luchtdichte' bescherming tegen vijandige vliegtuigen. Interessant hierbij is dat Syrië hiermee ook het luchtruim boven heel Libanon en Noord-Israël zou kunnen afsluiten en dat Iran, als de nieuwe luchtafweer geïnstalleerd is, echt vrij spel krijgt in Syrië.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify