rechter

Nieuws

24 september 2018 door Bert Noteboom

Bert Noteboom: #MeToo + media = karaktermoord

De achterliggende tijd heb ik opvallend veel gesprekken met mensen die vermoord zijn door de media en haar gulzige achterban. Nee niet echt vermoord natuurlijk, alhoewel… Een vriend over wie meer dan 1100 artikelen geschreven zijn, vóór de rechter een uitspraak had gedaan. Een Almeerse wethouder die onterecht beschuldigd werd en nog diverse anderen. Deze week was een collegadirigent de klos.

Het publiek smult ervan. Christelijke media als het Reformatorisch Dagblad gaan er keer op keer volledig in mee. Delen die handel. Wie het eerste is! Alles in het kader van de views. Want nieuws moet toch gedeeld worden…?!

In plaats van het woord over te laten aan de rechterlijke macht en mensen de door de rechter opgelegde straf te laten dragen, plegen we karaktermoord en bezorgen we mensen levenslang. Het is volgens mij glashelder dat onrecht bestraft moet worden. Hiervoor kun je aangifte doen en dan wordt het beoordeeld door een kundig rechtssysteem. Maar zelfs al ligt het bij de rechter óf is de straf al opgelegd, dan moeten we dat wereldkundig maken zodat een ieder zijn zegje er over doen...

Nu is de maat vol. Ik ben er klaar mee. De schade die door mens en media aangericht wordt is te groot.

Onlangs was ik nog bij iemand. De straf allang uitgezeten. Door de maatschappij uitgekotst. Levenslang. Genadeloos. Stilzwijgend heb ik er keer op keer naast gezeten of omheen gestaan. Nu is de maat vol. Ik ben er klaar mee. De schade die door mens en media aangericht wordt is te groot.

Vriend, doe er niet aan mee. Verspreid die geruchten niet. Lees je de berichten, verlekker je er niet bij en verspreid de praatjes niet als eerste, maar bid voor de mogelijke dader(s) en slachtoffer(s).

Afsluitend: Daders... misschien heb je de straf al uitgezeten en voel je je elke dag nog schuldig of loop je schuldig rond. Vorige week was het de meest heilige dag in het jodendom. Jom Kippoer. Grote verzoendag. Er is verzoening / vergeving mogelijk tussen God en jou. Er is een Lam geslacht voor jouw behoud... Er is genade en hoop in Jezus, het Lam van God dat de zonde van de wereld weg-gedragen heeft! #genade Wat je ook op je kerfstok hebt, ga naar Hem. Ben je de Weg kwijt, laat mij dan je Wegwijzer zijn. #welkom

Bovenstaand commentaar verscheen eerder op de Facebookpagina van Bert Noteboom.

Reacties

Volgens mij moet voorop staan: zorg ervoor dat jij je niet misdraagt! Blijf met je handen van anderen af. Zeker 'risicoberoepen' (fysiek contact/1-op-1 met kwetsbaren/centrale positiebekleders) moeten daarop alert zijn. Misschien vergis ik me, maar het komt op mij over alsof de heer Noteboom meer aan de kant staat van de dader (een collega-dirigent?) dan van het slachtoffer...Natuurlijk is terughoudendheid geboden: de rechter (ver)oordeelt. Maar de praktijk kun je voorkómen dat er iets over jou te zeggen valt. En klaag niet over 'de media'!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher