Bloemenzee Oss

Nieuws

24 september 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Inwoners Oss rouwen in kerken na heftig treinongeval

De kerken en moskeeën in Oss openden zaterdag van 15.30 tot 17.00 de deuren voor mensen die de slachtoffers van het treinongeval van donderdagochtend willen gedenken, meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Bij het ongeval reed een stint, door nog onbekende oorzaak, door een gesloten spoorboom. Vier kinderen overleden door de daaropvolgende botsing met een trein.Een vijfde kind en een medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond.

Bestuurder Sidney van den Bergh van de Grote Kerk nam het initiatief om de kerkdeuren te openen. "Iedereen doet op zijn eigen manier mee: sommige gebedshuizen zijn met bloemen of kaarsen versierd, sommige leggen schriften neer waar mensen een boodschap in kunnen schrijven. De gebedshuizen in Oss bieden iedereen een plek om te rouwen, ongeacht hun geloof. Ze willen een signaal afgeven: zich samen openstellen voor rouw."

Om ruimte te geven voor stilte, verdriet en gebed sloten de Grote Kerk, Visserskerk, Heilig Hart Kerk, Grote Moskee, Kleine Moskee, Paaskerk en Jozefkerk de handen ineen.

Foto: YouTube/Omroep Brabant

Reacties

H
Het is verleidelijk om de Stint de schuld te geven, maar het lijkt me waarschijnlijker dat de juf die achterop stond onvoldoende vertrouwd was met dit vervoermiddel. Daardoor wist ze niet hoe de kracht van de wielen te halen en raakte in paniek. Want hoe kan het dat op diezelfde overgang reeds duizenden malen Stints, elektrische fietsen en scootmobiels wel keurig op tijd stilstonden als er een trein aankwam? Straling van de slagbomen zou kunnen, maar volgens deskundigen is dit zeer onwaarschijnlijk. Maar je mag niets uitsluiten.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify