Herman Slappendel

Nieuws

24 september 2018 door De Stentor | Reformatorisch Dagblad

‘GroenLinkser in SGP-gedaante’ trekt zich terug uit SGP-fractie Staphorst

"Mijn vertrek betekent dat de SGP niemand heeft die zo circulair en duurzaam denkt," zegt SGP-raadslid Herman Slappendel. Met een kritische afscheidsrede nam hij vorige week afscheid van de SGP in Staphorst. Hij kan de fractievergaderingen op donderdagavond niet bijwonen. De vergaderavonden kunnen niet worden verschoven.

Burgemeester Theo Segers bestempelde het raadslid als een ‘GroenLinkser in SGP-gedaante’, schrijft de Stentor. Tijdens zijn afscheidsrede hield Slappendel een pleidooi voor duurzaamheid: "Niemand die het opneemt voor onze medeschepselen, de dieren. Op feestelijke momenten als bijvoorbeeld Koningsdag of een bruiloft, gaan plastic ballonnen de lucht in. Die dalen neer. Het vee eet dat op. Koeien hebben het in hun maag. Stop daarmee. Wij oogsten onze eigen oogst, onze eigen dood."

In het Reformatorisch Dagblad benadrukt het raadslid dat hij zich beroept op het Woord van God. "De laatste tekst van het boek Jona, waar het gaat over Ninevé, gaat óók over dieren. Wij zijn door God geschapen, maar dat geldt ook dieren en planten. Vadertje Brakel had het er ook over." SGP-voorzitter Arie den Ouden benadrukt dat "best veel SGP'ers rekening houden met de natuur", maar erkent dat duurzaamheid bij de partij nooit op nummer één zal staan.

Bekijk de volledige afscheidsrede van Herman Slappendel:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify