bijbelboodschap

Nieuws

21 september 2018 door Hendriëlle de Groot

Met deze Bijbelboodschap op heuvelrug probeert men vier wereldrecords te verbreken

Het team achter het opnieuw schilderen van een enorme Bijbelboodschap die zich uitstrekt over de Mexicaanse heuvelrug, hoopt vier verbluffende nieuwe Guiness World Records te plaatsen. Het bericht is te lezen op een berg in de staat Chihuahua, Mexico, en er staat eenvoudigweg: 'De Bijbel is de waarheid, lees het'.

Ondanks dat ze al zo'n 31 jaar zichtbaar zijn in de stad Ciudad Juarez, hopen degenen die betrokken zijn bij het opknappen van de 'Heuvel van de Bijbel',  meerdere wereldrecords te breken door deze werkwijze. Het initiatief ontstond als teken van eenheid tussen evangelische kerken,

Afgelopen week kostte het zo'n tweeduizend vrijwilligers ontelbare uren om een nieuwe verflaag op de vijftig meter hoge letters aan te brengen. De records die het team hoopt te breken, zijn onder meer: 's werelds grootste uitnodiging om de Bijbel te lezen, het teken dat de grootste ruimte bedekt (op 30.000 vierkante meter), het teken geschilderd door het grootste aantal mensen en het bord met de grootste letters.

Gabriel Andavazo, een pastor van de stad Ciudad Juarez, die aan het hoofd staat van het project, legde aan Evangelical Focus uit dat het teken in werkelijkheid van steen is gemaakt en periodiek opnieuw met kalk is overgeschilderd. Hij merkte ook op dat hoewel de aanvraag voor een viervoudige toekenning van wereldrecords opwindend is, het ware doel van het monument is om 'iedereen te laten weten dat slechts één passage van de Bijbel het grootste Guiness-verslag is dat God zelf heeft gemaakt'.

Jammer genoeg is er één groep die niet zo blij is met de gigantische schriftelijke uitnodiging. Punta de Lanza geloven dat de 'Heuvel van de Bijbel' een negatieve invloed heeft op het milieu in de omliggende bergen van de regio.

Reacties

Mooi getuigenis ....
REAGEER
Wat een zure reactie.Doet me denken aan de reactie één van de discipelen op het uitgieten van het flesje nardusolie om Jezus voeten te zalven.
REAGEER
Verspilling van energie en verf en het maakt ook nog het landschap lelijk. Boeken van papier of documenten op smartphones zijn veel makkelijker te lezen, goedkoper en respectvoller voor de natuur.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify