Family7

Levensverhaal

21 september 2018 door Dick van den Bos

Tegenvallende uitslagen zieke Dolf van de Vegte: "God is onze enige hoop"

Bij Dolf van de Vegte, directeur van de christelijke tv-zender Family7, is bij een nieuwe punctie alvleesklierkanker geconstateerd. Begin dit jaar bleek uit darmonderzoek dat er een kwaadaardige tumor in de darmen zit. Ook zijn er uitzaaiingen gevonden in lever en rugwervel.

Sinds 2005 zendt Family7 uit op televisie en internet. Inmiddels heeft de zender een bereik van meer dan vier miljoen huishoudens. Begin september opende Family7 zijn nieuwe pand in Apeldoorn. "Dolf van de Vegte heeft nog veel ideeën en verlangens voor de zender. 'Als de Heer mij de tijd geeft'", schrijft het ND. Dolf: “Ik heb geen ‘waarom’-vragen. Die zijn voor mij niet relevant. De Bijbel leert mij dat talrijk de rampen zijn die Gods kinderen kunnen overkomen. Maar uit deze allen redt Hij hen. Daar wacht ik op en daar vertrouw ik op.”

Vredige plek
Dolf vindt veel steun in Psalm 57. “Ik mag schuilen onder de vleugels van de Allerhoogste totdat het onheil voorbij is,” zegt hij. “En dat is een prima vredige plek om te mogen vertoeven. Gebed is onze enige hoop want van de medische kant valt weinig te verwachten. We zien uit naar wat de Heer gaat doen.”

Meebidden
Middels een nieuwsbrief van Family7 wordt iedereen opgeroepen om te bidden. “Mijn vrouw Ans en ik hebben de uitslag direct bij de Heer neergelegd”, vertelt Dolf. “Hij heeft het laatste woord. We laten ons niet uit het veld slaan maar blijven het verwachten van De Heelmeester voor wie niets te wonderlijk is. Blijf alstublieft meebidden voor totale genezing. God is goed!”

Reacties

j
Hoi Dolf,

Ik moest denken aan Hizkia. Hij had ook nog zoveel te doen voor de Heer, dat God zijn plan wijzigde en Hizkia er nog 14 jaar bijkreeg. Wat zou dat mooi zijn als dat ook voor jou en family 7 zou mogen gelden. Wie op de Heer vertrouwen putten nieuwe kracht.
REAGEER
J
Amen!

We bidden voor je!
REAGEER
J
SHALOM Dolf. Veel sterkte en wij gedenken jullie ook in het gebed bij de Grote Heelmeester.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?