Lydia Harding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 augustus 2019 door Hour of Power

Lydia Harding: "In de gevangenis heb ik dagen gehuild!"

Lydia Harding groeit op in een gebroken gezin. Haar vader is afkomstig uit Sierra Leona en haar moeder uit Nederland. Wanneer haar vader vreemgaat, scheiden haar ouders en Lydia voelt zich enorm afgewezen. Ze wordt een rebelse tiener die de grenzen opzoekt.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Lydia: “Ik wilde gezien worden en was op zoek naar vervulling. Op de basisschool werd ik gepest en ook daar voelde ik me verstoten. Soms was ik bij m'n vader en soms bij m'n moeder. Ik herinner me dat als ik bij m'n vader was, ik met hem meeging wanneer hij naar de coffeeshop ging om te blowen. Dan moest ik in de auto wachten; in het donker. Dan verschool ik me tussen de banken omdat ik bang was. Ik zocht naar veiligheid.” Lydia groeit op met angst en afwijzing en vindt als tiener bevestiging in een oudere vriend. Lydia: “Ik voelde me best wel een beetje trots. Hij was rapper, tien jaar ouder en hij zag me wel staan.”

Maar dan gaat haar vriend voor de zoveelste keer vreemd. Weer een afwijzing. Lydia: “Er knapte iets in me en ik draaide door. Nadat ik me stevig had ingedronken, ging ik naar hem toe en werd ik als het ware overmand door enorme woede. Het werd zwart voor mijn ogen en toen heb ik hem neergestoken. Vanuit angst droeg ik namelijk altijd een mes bij me.” Lydia belandt in de gevangenis. Lydia: “In de gevangenis heb ik dagen gehuild. Ik realiseerde me niet goed wat ik had gedaan. Ik wilde geen kwaad doen, maar was juist op zoek naar liefde. Uiteindelijk besefte ik dat wat ik had gedaan echt niet kon. In die periode ben ik het gaan uitschreeuwen naar God. Ik kwam in het bezit van een Bijbel en las het boek Spreuken.”

Stap voor stap komt Lydia steeds dichter bij haar uiteindelijke verlossing. Lydia: “Uiteindelijk heeft God mijn hart genezen, mijn denken vernieuwd en heeft Hij me leven gegeven.” Ook kwam er herstel in de relatie met haar vader. Nadat hij door een auto-ongeluk twee maanden in coma lag, kwam er ook een ommekeer in zijn leven. Over de tattoo op haar linkerarm zegt Lydia: “Ik heb altijd keuzes gemaakt die niet goed voor me waren: drugs, vriendjes, verschillende seksuele contacten. Maar ik heb nu ontdekt dat Gods genade genoeg is. Hij heeft me uit het diepe dal gehaald.”

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen