Nieuws

20 september 2018 door Jeffrey Schipper

Deze SGP-voorzitter krijgt al twaalf jaar wachtgeld

Deze maand werd Peter Zevenbergen gekozen als nieuwe voorzitter van de SGP. Het Nederlands Dagblad meldt dat hij al vanaf 2006 wachtgeld ontvangt.

De 62-jarige partijvoorzitter maakt duidelijk dat het niet mogelijk was om van het wachtgeld af te zien en stelt dat het in 2006 'volslagen normaal' was om wachtgeld te ontvangen. Destijds legde hij zijn ambt als SGP-wethouder in Alblasserdam neer. Zevenbergen ontkent dat hij bijna 5.000 euro per maand ontvangt. "Mijn wachtgeld is op dit moment netto 1450 euro per maand."

De SGP stelt in een verklaring op de eigen website: 'Het betreft een volledig rechtmatige rijksregeling die in 2006 algemeen in gemeenten werd toegepast. In 2014 heeft Zevenbergen over zijn wachtgeld overlegd met de gemeente met de bedoeling de regeling te stoppen dan wel af te bouwen. Uit onderzoek en gesprekken die toen zijn gevoerd, onder andere met het ministerie van Binnenlandse Zaken, bleek dat dit niet zonder meer mogelijk was.'

Een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) laat het ND weten niet eerder van een dergelijke situatie te hebben gehoord. Zevenbergen wil dat een externe deskundige onderzoek gaat doen naar de kwestie.

Reacties

M
Wat hefet du weer met "christelijke informatie" te maken? Dit gaat over falend wachtgeldbeleid.
REAGEER
J
Geen lekker begin

Ook niet echt een goed voorbeeld om zoveel jaar als gezond mens in de ww te zitten
REAGEER
De staat en de Centrale Bank strooien toch al met geld, dat meestal twijfelachtig besteed wordt. Waarom dan geen mooi basisinkomen voor een verdienstelijk man? Ik denk dat iedereen zonder gewetenswroeging het gratis geld mag aanpakken dat God hun kant op stuurt, of het nou 'wachtgeld' heet of 'giften' of 'rijke oogst' maakt mij niet uit.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify