Gert-Jan Segers

Nieuws

20 september 2018 door Jeffrey Schipper

Dit vertelde Gert-Jan Segers tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen

"Toen columnist Bas Heijne het evangelie moest samenvatten en hij het ‘heb uw vijanden lief’ voor seculiere mensen wilde vertalen, kwam het voor hem samen in de oproep: kom uit je bubbel!," aldus ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers tijdens zijn bijdrage aan de Algemene Politieke Beschouwingen.

"Er zijn in ieder geval twee plekken waar we in onze samenleving uit onze bubbel komen en hele verschillende mensen elkaar wel tegenkomen. Arm en rijk, hoog- en laagopgeleid, werkgever en werknemer, autochtoon en Nederlanders met een migratieachtergrond. De eerste plek is het kerkplein. En -zeg ik maar even omwille van het begrip binnen de coalitie- noem ik snel ook de tweede plek: het sportveld. Of zo u wilt, sportkantine.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Als de samenleving ons lief is, dan koesteren we onze kerkpleinen en sportvelden en geven we ruimte aan religie en sport.

Gelukkig kunnen we nog meer doen dan het koesteren van kerkplein en sportveld.
De start van de Maatschappelijke Diensttijd deze week is zeer hoopvol. Het is een prachtig middel om jongeren uit hun bubbel te halen en mooie ervaringen te laten opdoen in de zorg voor anderen. Zorg voor ouderen, voor de natuur, voor de sportvereniging. 15.000 jongeren gaan nu van start en dat gaan er nog veel meer worden."

Bekijk de volledige bijdrage van Gert-Jan Segers en klik hier om zijn bijdrage terug te lezen:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify