vliegtuig

Nieuws

20 september 2018 door CIDI

Russisch vliegtuig door Syrië neergeschoten bij Israëlische luchtaanval

Deze week voerde de Israëlische luchtmacht een aanval uit bij het Syrische Latakia. Toen Syrische luchtafweer in het verweer tegen de Israëlische F-16’s kwam, is hierbij een Russisch spionagetoestel van het type Ilyushin Il-20 neergeschoten. Rusland houdt Israël verantwoordelijk voor het incident, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Doelwit van de Israëlische luchtaanval was een faciliteit van het Syrische regime dat gelinkt is aan diens chemische wapenprogramma. Het bombardement volgde op een strike tegen een wapendepot bij de luchthaven van Damascus afgelopen zaterdag. Rusland zegt minder dan een minuut voor de luchtaanval door Israël hierover verwittigd te zijn. Deze korte tijd was niet voldoende voor het Ilyushin-vliegtuig om uit het luchtruim van Latakia weg te komen, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Volgens het Russische ministerie van Defensie gaan de acties door Israël in tegen de geest van de goede relaties tussen de twee landen. Het ministerie zegt dat Rusland het recht heeft om met een “gepast antwoord” te komen.

Lees hier meer op de site van het CIDI.

Reacties

God heeft wel humor, een paar dagen geleden hielden de Russen een persconferentie waarin ze Oekraïne verweten dat ze met Russisch materiaal de MH17 neerschoten, even later pakt Syrië met Russisch materiaal een eigen vliegtuig en moeten ze de dader vrijpleiten.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify