Alain Verheij

Nieuws

20 september 2018 door Jeffrey Schipper

Theoloog: "VVD-leider Dijkhoff deelt hypocriete sneer uit"

'Heeft u er ooit aan gedacht dat die lieve mensen er meer behoefte aan hadden dat u de noden van de levende mensen had gesteld boven de letterlijkheid van dode woorden?' Dit citaat is afkomstig uit de open brief van VVD-leider Klaas Dijkhoff naar aanleiding van het beëindigen van zijn lidmaatschap van de Rooms-Katholieke Kerk. Theoloog Alain Verheij vindt deze uitspraak hypocriet.

Verheij: "Dit komt van de voorzitter van de partij die ons meest strenge immigratiebeleid in decennia heeft ingevoerd, en op basis van ‘dode woorden’ (de letter van de door de VVD meegeschreven wetten) talloze mensen een veilig thuis in Nederland heeft ontzegd. Het wordt gevolgd door een terecht, maar in deze context compleet ongepast, misselijk getimed en alle grenzen van de rechtstaat overtredend verwijt dat de Kerk een benepen seksuele moraal hanteert."

De theoloog citeert nog een uitspraak van Dijkhoff: 'U heeft het irrationele verzet tegen me officieel uitschrijven gebroken. Geeft u mij gerust de schuld van een gesloten kerk, ik zal definitief niet terugkeren. Ik kies voor de liefde en de mensen in plaats van de beperkingen en de kerk.'

"In deze gebroken zinnen neemt Klaas Dijkhoff middels een blog op de website van onze grootste regeringspartij afscheid van zijn kerk," maakt Verheij duidelijk via zijn weblog. "Hij kiest voor de liefde, zegt hij. In plaats van de beperkingen en de kerk. De VVD’er die de bijstand nog verder wil uitwringen, zijn nieuwste Kamerlid allerlei harteloze tweets vergeeft."

Verheij spreekt van "een diep hypocriete sneer naar een religieus genootschap" en roept VVD-leden en -stemmer op om "uw conclusies te trekken".

Lees hier de volledige blog van Alain Verheij. Lees ook: Verontwaardigde priester schrijft open brief aan kerkverlater Klaas Dijkhoff en Waarom veel christenen boos zijn op VVD-leider Klaas Dijkhoff.

Reacties

De vreemdelingenwet is geschreven door Job Cohen van de PvdA, niet dat dat veel verschil maakt want deze partijen zijn één pot nat. Iedereen is hypocriet, zowel de RKK-prelaat als de partijleider. Wat te denken van theologen die kletsen over liefde terwijl ze hun eigen volk haten en nooit harteloze tweets zouden vergeven?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify