Carola Schouten

Nieuws

25 september 2018 door Redactie

Carola Schouten droomt van een Nederland waar we de armen om elkaar heen slaan

Jan van den Bosch ontmoet Carola Schouten en spreekt de vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over haar droom voor Nederland.

"Waar we met de ruggen tegen elkaar staan of misschien soms zelfs met de koppen tegen elkaar staan, dat we daar leren meer samen te leven", benadrukt ze. "Dat we daar leren naar elkaar te luisteren. Misschien zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar dat we wel accepteren dat iedereen een mening mag hebben. En dat we gewoon met elkaar leven." 

"En de armen om elkaar heen slaan", vult Van den Bosch aan. Schouten is het daar roerend mee eens en antwoordt met een vrolijke: "Zeker!"

Schouten is uitgeroepen tot de meest populaire bewindsvrouw van ons land. Die benoeming neemt ze bescheiden in ontvangst. "Het is een mooie vermelding, maar uiteindelijk moet ik gewoon elke dag mijn werk goed doen. Hard werken en zorgen dat ik de goede dingen doe."

Het hele interview met Carola Schouten wordt op 7 oktober aanstaande bij Hour of Power uitgezonden. Bekijk het fragment hieronder:

Reacties

S
In 2016 ziet zij populisme als een bedreiging. Los van dat het een frame is waar heel veel mensen intrappen (ook de SP wordt daar soms toe gerekend), maar kan zij haar woorden "Misschien zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar dat we wel accepteren dat iedereen een mening mag hebben. En dat we gewoon met elkaar leven. En de armen om elkaar heen slaan" toepassen op mensen die op (haar term) populistische partijen stemmen? Gewoon omdat ze voor strenge immigratieregels zijn, geen transferunie willen via de Euro en tegen liberalisering zijn.
S
bron: https://denhaag.christenunie.nl/k/n11253/news/view/1083788/345646/bijdrage-carola-schouten-aan-de-begroting-sociale-zaken-en-werkgelegenheid.html

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher