Cuba vlag

Nieuws

20 september 2018 door Dirk van Genderen | One News Now

Christenen verspreiden 1,4 miljoen Bijbels op Cuba

Evangelist Tim Todd van Revival Fires International uit Louisiana was kortgeleden negen dagen op Cuba om de eerste 50.000 jeugdbijbels uit te delen. In totaal gaat het om een gigantisch aantal van 1,4 miljoen jeugdbijbels, die op Cuba zullen worden verspreid. Hij verwacht dat God grote dingen gaat doen op dit communistische eiland.

Duizenden jongeren zullen voor het eerst in hun leven met eigen ogen in de jeugdbijbel Gods Woord kunnen lezen. De jeugdbijbel heeft de titel Verdad para Jóvenes (Waarheid voor de Jeugd).

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Tim vertelt dat veel jongeren die deze Bijbel ontvingen, hem tegen hun borst drukten, ‘alsof het een stuk goud was’. In deze Cubaanse Spaanstalige jeugdbijbel wordt onder meer aandacht besteed aan onderdrukking, pornografie en zelfmoord, zeer actuele thema’s onder Cubaanse jongeren.
De jeugdbijbels worden veelal via de Cubaanse kerken uitgedeeld aan kennissen en vrienden van de kerkleden.

Op de vraag of deze jeugdbijbels wel mogen worden uitgedeeld op Cuba reageert de evangelist: "Waarnemers van de overheid hielden nauwlettend in de gaten wat we aan het doen waren, maar ze belemmerden ons niet in het uitdelen van de jeugdbijbels. We hebben toestemming van het Cubaanse departement van Religieuze Zaken, de Cubaanse Raad van Kerken en het Cubaanse Bijbelgenootschap om de 1,4 miljoen jeugdbijbels uit te delen.

We zetten echter wel vaart achter deze verspreiding, omdat we niet weten of en hoe lang deze deur voor het Evangelie openblijft op Cuba. Laten we bidden om Gods zegen op deze verspreiding van het Evangelie onder zoveel Cubaanse jongeren."

Bovenstaand bericht verscheen via One News Now in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher