zeilboot

Nieuws

21 september 2018 door Dirk van Genderen | Kehila News

Deze mensen 'zeilen voor Jezus' (en uit liefde voor Israël)

Een zeer bijzondere zeiltocht ging onlangs van start in het Zweedse Gotenburg. Het zeilschip heet de Elida V, wat betekent: ‘het snelst zeilende schip’, in oud-Noors. Zoals de Vikingen vroeger zeilden op de wind, zo vaart ook dit schip, hoewel het met een totaal ander doel op zeereis is.

Op beide zijden van het schip staat de tekst: ‘Sailing for Jesus’ (Zeilen voor Jezus’). Het schip is onderweg naar Israël en maakt deze lange reis met een speciaal doel: het tonen van steun voor en liefde aan Israël en aandacht vragen voor de wanhopige situatie van de christenen in grote delen van het Midden-Oosten.

Dit bijzondere initiatief trekt de aandacht, omdat Zweden nu niet direct bekend staat als een land dat Israel steunt.

Israël is ook het enige land in het Midden-Oosten waar dit schip met teksten als ‘Zeilen voor Jezus’ welkom is. Bij aankomst zal het zelfs officieel welkom worden geheten door vertegenwoordigers van de Israëlische regering.
Op het kapiteinsblog van de Elida V wordt Israël beschreven als een brandende vuurtoren, omringt door landen met dictators en regimes die zich niets aantrekken van mensenrechten.

Hoewel de Elida V nu pas onderweg is naar Israël, dateren de plannen ertoe al van lang geleden. Eerdere Elida V’s – de eerste ruim vijftig jaar geleden – werden altijd geschilderd in de kleuren blauw en wit, de kleuren van de Israëlische vlag.

Lennart Abrahamson, de vader van de huidige kapitein Stefan, die op de eerste Elida V voer, vertelde al dat hij een profetische boodschap had ontvangen dat er ooit een Elida V naar Israël zou zeilen. Een profetie die nu in vervulling gaat.

Het is de planning dat de Zweedse zeilboot op 12 oktober aankomst de Israëlische havenstad Herzliya en tien dagen in Israel zal blijven. Tijdens het verblijf is Israël kan het schip worden bezocht.

Bovenstaand bericht verscheen via Kehila News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

Heel mooi én bijzonder initiatief.

Mooi omdat Jezus de mooiste naam is en mag worden gezien.

Bijzonder omdat , zoals in de tekst al staat, Zweden erg anti Israël is en de landen om Israël erg anti Jezus zijn.REAGEER
Dit is andere koek dan de flottielje's uit Turkije en Noorwegen.......

Zij komen ook in Israël aan, allen had Israël ze liever niet in zijn havens gezien.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher