rood kalf

Nieuws

20 september 2018 door Hendriëlle de Groot

Derde Tempel: Joodse groep beweert dat eindtijdprofetie in vervulling gaat

Het Tempelinstituut heeft de geboorte aangekondigd van een rode vaars, een jonge koe die nog niet heeft gekalfd. Dit kan volgens hen de weg banen voor de vervulling van een belangrijke Bijbelse profetie en de herbouw van de tempel, schrijft CBN News.

Voor het Tempelinstituut behoort het fokprogramma voor de rode vaars tot een van de laatste voorbereidingen voor de nieuwe tempel. De Bijbel spreekt in Numeri 19 over de rode vaars, merkt Israël en de Bijbel op. God zegt daar tegen Mozes: 'Spreek tot de Israëlieten en zeg dat zij een rode koe zonder enig gebrek bij u moeten brengen, waaraan geen onvolkomenheid is, waarop nog geen juk gekomen is. U moet die aan de priester Eleazar geven, en men moet haar buiten brengen, tot buiten het kamp, en haar voor zijn ogen slachten' (Num. 19:2b-3). Na het slachten werd het dier volledig verbrand. 

Het dier werd naar verluidt geboren in Israël op 28 augustus en wordt volgens het Tempelinstituut volgens de Joodse wetten van de Thora grootgebracht. Het belangrijkste doel van het Tempelinstituut is de herbouw van de tempel. De rode vaars is voor hen van groot belang, aangezien iemand die onrein is niet de tempel mag binnengaan. Ze noemen de vaars het laatste missende ingrediënt voor de tempel. Het verlangen naar de tempel is zo sterk, omdat het voor hen nauw samenhangt met de komst van de Messias. 

Ook veel christenen geloven dat de voltooiing van de derde tempel de wederkomst van Jezus Christus aankondigt.

Israël News meldt dat de pasgeboren rode vaars van dit jaar werd gecertificeerd door een raad van rabbijnen, een week na de geboorte.

"Als er de afgelopen tweeduizend jaar geen rode vaars is geweest, komt dat misschien omdat de tijd er nog niet rijp voor was. Israël was er nog niet klaar voor," schreef rabbi Chaim Richman, de internationale directeur van het Tempelinstituut, op hun website. De moderne staat Israël werd in 1948 opgericht, een historische gebeurtenis. Dit jaar vierde Israël haar 70-jarige bestaan.

Om aan de vereisten te voldoen, moet de kalf een natuurlijke geboorte hebben ondergaan, volledig rood zijn en niet meer dan twee niet-rode haren op het lichaam tellen. Het mag ook nooit voor arbeid zijn gebruikt. Volgens Rabbi Richman kunnen we niet anders dan ons verwonderen en bidden.

De rabbijnen benadrukken dat op de vaars elk moment een smet kan komen, waardoor het ongeschikt wordt. Zij zullen het kalf periodiek inspecteren om de toestand ervan te controleren. De Joodse traditie vereist dat de vaars drie tot vier jaar oud is, als hij wordt gebruikt voor de zuivering en de wederopbouw van de tempel, die ook van invloed kan zijn op het einde der tijden.

De schrijver van Hebreeën legt de diepere betekenis achter de rode vaars uit: 'Want als het bloed van stieren en bokken en de as van de jonge koe, op de verontreinigden gesprenkeld, hen heiligt tot reinheid van het vlees, hoeveel te meer zal het bloed van Christus [Grieks voor Messias], Die door de eeuwige Geest Zichzelf smetteloos aan God geofferd heeft, uw geweten reinigen van dode werken om de levende God te dienen!' (Hebr. 9:13-14). Kortom, het offer van Christus reinigt van dode werken, zodat we de levende God weer kunnen dienen.

Stichting Israël en de Bijbel schreef eerder een artikel over de rode vaars. Klik hier om het volledige artikel te lezen en bekijk onderstaande video:

Reacties

Wouw, ik ben reuze benieuwd wat ze gaan terugbouwen als de Gouden Koepel is gesloopt. Er liggen ook al plannen voor een toeristenlift naar de Klaagmuur en een kabelbaantje naar de oude stad, dus hopelijk wordt het net zo'n vrolijke boel als in dat ding van Herodes uit de tijd van Jezus. Hopelijk komt er ook een beeldscherm waarop het slachten en verbranden van beesten gevolgd kan worden en een luxe slagerij waar ze overgeschoten offervlees verkopen, smullen!
H
Kees, neem je nu de boel op de hak? Waarom?
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify