Nieuws

19 september 2018 door Onderwegnaar1kerk.nl

Nu één predikantsopleiding voor GKv en NGK

De opening van het nieuwe studiejaar aan de Theologische Universiteit in Kampen op 3 september stond in het teken van de integratie van de predikantsopleidingen van GKv en NGK. Vanaf 1 augustus is er sprake van een gezamenlijke predikantsopleiding van beide kerken, nadat daar bij de breuk van vijftig jaar geleden een eind aan kwam, schrijft Onderwegnaar1kerk.nl.

Voorzitter Ben Vreugdenhil van de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding sprak van "een gezamenlijke nieuwe start van het theologisch onderwijs voor de beide huizen van de vrijmaking" en koppelde de gezamenlijke opleiding nadrukkelijk aan het proces van hereniging van GKv en NGK. "Dat proces heeft ons als opleidingen een geweldige impuls gegeven. Tegelijk is de hereniging van de opleidingen ook weer een relevante stap op de weg van hereniging van de beide kerken."

Tot nog toe had de NGK een kleine eigen predikantsopleiding in de vorm van een 20%-aanvulling op het vakkenpakket van de Theologische Universiteit van de CGK in Apeldoorn. Nadat de CGK-synode de stekker uit het project van een Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU) van CGK, GKv en NGK trok, wendde de NGK de steven naar Kampen.

Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) ontstonden na een scheuring binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv). De laatste jaren groeien NGK en GKv steeds meer naar elkaar toe. Op de Landelijke Vergadering van de NGK is het voorstel aangenomen om op 31 oktober 2017 tijdens een gezamenlijke landelijke bijeenkomst "concrete stappen te zetten op weg naar kerkelijke eenheid."

Klik hier om de website Onderwegnaar1kerk.nl te bezoeken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher