David de Vos

God

19 september 2018 door Go and Tell

Waarom David de Vos juist NU naar Pakistan gaat

Waarschijnlijk heb je het nieuws ook gevolgd over de onrust in Pakistan naar aanleiding van de actie van Geert Wilders. Zo werd er op straat door duizenden mensen geëist dat de Nederlandse ambassadeur het land zou verlaten. Het land staat ook nog eens op nummer 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Niet de meest gunstige tijd voor een christelijke Nederlander om naar Pakistan af te reizen voor een grote openluchtsamenkomst. Zou je denken...

Toch is dat precies wat David de Vos, oprichter van Stichting Go and Tell, eind deze maand gaat doen. Met hulp van lokale mensen en kerken zal David een groot Gospel Festival leiden in de stad Lahore. David: “Er is in Pakistan een opwekking aan de gang. Er komen duizenden mensen tot geloof. Het is fantastisch dat ik daar met Go and Tell op deze manier aan mag bijdragen!”

Gods plan doorbreekt barrières Het was nog even spannend of David wel het land binnen mocht komen. Hij had hier een officiële uitnodigingsbrief vanuit de overheid voor nodig. Is het dan alsnog slim om naar Pakistan af te reizen voor dit doel? "Er is politiebegeleiding. Er zijn mensen die me vragen: ben je gek? Durf je dat überhaupt wel? Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier niet aan probeer te denken. Ik heb een vrede in mijn hart die ik volg. Zelfs ondanks alle perikelen van de afgelopen weken, is er geen plek waar ik liever zou zijn. Ik ervaar het plan van God zo sterk in mijn hart, dat we ons beschermd en geliefd voelen."

Bidden is de sleutel Dit soort campagnes zijn niet nieuw voor Go and Tell. Sterker nog, het zijn deze activiteiten waar het hart van de stichting sneller van gaat kloppen. Wereldwijd kregen tienduizenden mensen het evangelie te horen. Maar hoeveel werk er ook wordt verzet of ligt te wachten, het is altijd God die het moet doen. Gods leiding is dan ook onmisbaar. Blijven hangen in ‘wereldse zorgen’ is dan ook niet wat David snel zal doen. “Ik kan het loslaten. Heer, als dit een opening is voor U, dan gaat het mooi door. Maar ik ben er ook van overtuigd dat als God er niet in is, Hij mij ook kan stoppen. Daarom is bidden zo ontzettend belangrijk. Niet alleen dat we zelf bidden, maar dat ook anderen voor ons bidden. Mensen die God vragen ons team te beschermen. Dat we veilig aankomen in Pakistan en daar zonder problemen ons werk kunnen doen. En dat Gods Geest op een bijzondere manier door ons heen kan werken."

Van de BubbleJungle naar Lahore Eind vorig jaar haalden de tieners van het event Like Jesus tijdens de Night @BubbleJungle al 20.000 euro op voor de campagne naar Pakistan. De afgelopen maanden kwamen daar nog tienduizenden euro’s bij en inmiddels is al driekwart van de benodigde €100.000 binnengekomen. “We zijn als team onder de indruk van de giften die binnenkomen voor deze missie. Wanneer mensen ons hier verbaasd over aanspreken, weet ik twee dingen: het is het werk van God, maar het is ook onze achterban die het werk van Go and Tell een warm hart toedraagt,” aldus David de Vos.

Wil jij Go and Tell ook meehelpen zoveel mogelijk moslims in Pakistan te vertellen over Jezus? Help ons dan hier met jouw gift voor Pakistan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify